Het laatste formule 1 nieuws

F1-baas wil meer coureurs als Hamilton in de Formule 1

F1-baas wil meer coureurs als Hamilton in de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tegenover de Corriere dello Sport laat Stefano Domenicali weten zeer onder de indruk te zijn van Lewis Hamilton . “Lewis strijdt niet alleen om zijn achtste titel, hij durft ook zijn eigen ideeën te communiceren naar de buitenwereld. Daarmee bereikt hij niet alleen de Formule 1 -fans, maar ook mensen buiten de sport. Dat is ook de reden dat ik alle coureurs wil ontmoeten, om ze aan te moedigen om ook buiten de sport te weten wat er speelt.”

“Coureurs moeten niet alleen hun professionele rol begrijpen, maar ook een hart hebben voor andere zaken die spelen in de wereld”, vervolgt Domenicali zijn verhaal. “Het is belangrijk dat de coureurs competitief zijn, maar ook een bredere kijk hebben op de wereld. Dat versterkt ons platform en dat zijn de helden die we in de toekomst willen hebben. De F1 moet namelijk bestaan uit de hoogste kwaliteit van technologie en coureurs die als helden worden gezien.”

Om de Formule 1 nog verder te helpen zal Domenicali op korte termijn ook in gesprek gaan met Adam Silver, commissaris van de NBA (Amerikaanse basketbal competitie). “We laten met de ‘Race as One’-slogan zien hoe we denken over de toekomst en dat is ook voor de jongere generaties mooi om te zien. Ik denk dat de Formule 1 en NBA hetzelfde denken over gelijkheid en dat ook beiden durven uit te dragen. Ik ken Adam Silver, de baas van de NBA goed en we gaan elkaar snel ontmoeten om te sparren over bepaalde zaken en dat zal ik met meerdere leidinggevende van sportcompetities gaan doen.”

Domenicali zal het met Silver ook hebben over de toekomstige opzet van een F1-weekend, waarin sprintraces de fans meer zouden moeten amuseren. “We kijken naar een verandering van het raceweekend-format. We willen nog meer aandacht trekken van het publiek en daarom moeten er af en toe dingen worden aangepast. De televisie, organisatoren en fans vragen namelijk om innovaties. Dat proberen we te bewerkstelligen. We zouden daarom drie sprintraces kunnen organiseren in 2021. Het DNA van de Formule 1 zal daarmee niet veranderen, maar het is goed om op de verwachtingen van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-baas wil meer coureurs als Hamilton in de Formule 1