Het laatste formule 1 nieuws

F1-bazen willen racekalender verder uitbreiden met afwisselende Grands Prix

F1-bazen willen racekalender verder uitbreiden met afwisselende Grands Prix

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dat is althans de ambitie van de Formule 1 -bazen, zo deelde afzwaaiend CEO van de sport, Chase Carey, op donderdag tijdens een vergadering met investeerders mee. In de komende jaren moet de Formule 1-kalender dus verder worden uitgebreid naar 24 races per jaar. In 2021 staan er al 23 races op de planning.

Een deel van die 24 races zullen elk jaar gaan roteren, zodat de kalender gevarieerder wordt en de Formule 1 met meerdere nieuwe Grands Prix-organisaties in zee kan gaan zonder dat de racekalender helemaal uit zijn voegen barst.

“Als we naar de jaren na 2021 kijken, dan merken we dat het enthousiasme op alle locaties wereldwijd die een Formule 1-race organiseren, blijft toenemen. Veel locaties waar we dit jaar geracet hebben zijn enthousiast en geïnteresseerd in nog meer races, terwijl andere landen ook veel interesse tonen.”

“We verwachten dan ook in de toekomst uit te breiden naar een kalender met 24 races, waarvan enkele races zullen roteren, zodat we meer nieuwe partners kunnen accommoderen. Heel veel zullen dat er niet zijn, want de nadruk ligt nog steeds op langdurige samenwerkingen”, zo vertelt Carey.

Volgend jaar hoopt de Formule 1 weer terug te gaan naar ‘normaal’, benadrukt de CEO. Dat was iets wat dit jaar door het coronavirus logischerwijs niet mogelijk was. “We hebben de banden met alle promotors dit jaar warm gehouden en zelfs verbeterde deals gesloten. We willen evenementen organiseren in 2021 waarbij de fans aanwezig kunnen zijn en die zo normaal mogelijk verlopen.”

“We hebben dit jaar als Formule 1 bewezen dat we veilig kunnen opereren en reizen en alle organisatoren hebben door dat men vooruit moet bewegen en het virus moet managen. Vele organisatoren willen met een Formule 1-race juist aan de wereld laten zien dat zij ook verder gaan.”

Toch houdt de Formule 1 altijd een slag om de arm, verzekert de Amerikaan, die vanaf 2021 wordt opgevolgd door voormalig Ferrari -teambaas Stefano Domenicali. “We hebben op succesvolle wijze de uitdagingen van 2020 overwonnen en we rekenen op een wereld die in 2021 weer de weg terug heeft ingezet, met daaropvolgend een nog mooier 2022, gedurende welke […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-bazen willen racekalender verder uitbreiden met afwisselende Grands Prix