Het laatste formule 1 nieuws

F1 blijft eco-brandstoffen maar uitstellen: Biomassa biedt mogelijk uitkomst

F1 blijft eco-brandstoffen maar uitstellen: Biomassa biedt mogelijk uitkomst

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 heeft de afgelopen paar jaar een aantal belangrijke stappen gezet op weg naar de toekomst. Men heeft met het budgetplafond een eerlijkere competitie gewaarborgd en met een reeks jonge talenten ziet het er sportief ook goed uit. Maar hoe zit het met het duurzame plaatje van de Formule 1 .

Volgens Andreas Haupt van Auto Motor und Sport is het namelijk absoluut zaak dat de sport hier zo snel mogelijk werk van maakt. Hij voorziet dat de politiek de komende jaren versneld beslissingen gaat nemen die auto’s aangedreven door fossiele brandstoffen volledig gaat verbannen. In sommige steden gebeurt dit al.

Dat zou voor de autoliefhebber natuurlijk een groot verlies zijn en de Formule 1 zou met verbrandingsmotoren in de verdrukking komen. Daarom is het volgens Haupt van groot belang dat zij de ontwikkeling van CO2-neutrale brandstoffen zo snel mogelijk in gang zetten en die ook zo snel mogelijk gebruiken. Op die manier behoudt de verbrandingsmotor bestaansrecht is misschien zelfs een milieuvriendelijkere oplossing dan een volledig elektrisch aangedreven auto.

En het klopt dat de fabrikanten een beetje treuzelen. Ze zijn huiverig voor de kosten en introduceren deze brandstoffen daarom het liefst gelijktijdig met de nieuwe motoren in 2025 of zelfs 2026, terwijl de introductie van de eco brandstoffen eerst voor 2023 gepland stond. FIA heeft brandstof uit biomassa klaarliggen

En dat terwijl er wel een duurzame brandstof klaarstaat. De FIA heeft namelijk een 100 procent duurzame brandstof uit biomassa ontwikkelt en die is nu sinds de Kerst beschikbaar voor de fabrikanten om mee te testen. Haupt vindt dat deze uiterlijk binnen twee jaar tijdens de Grands Prix gebruikt moeten worden.

De ontwikkeling van andere methoden voor duurzame zouden versneld kunnen worden door samenwerking met de vliegtuigindustrie. Zoals synthetische brandstoffen, waarbij het productieproces nu nog te veel energie kost, en elektrolyse, waarbij water in zuurstof en waterstof gespleten wordt en de CO2 moleculen zich daaraan kunnen binden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 blijft eco-brandstoffen maar uitstellen: Biomassa biedt mogelijk uitkomst