Het laatste formule 1 nieuws

F1 CEO Domenicali verdedigt de topsalarissen van de coureurs

F1 CEO Domenicali verdedigt de topsalarissen van de coureurs

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Mercedes F1 | Lewis Hamilton op P2 na kwalificatie Bahrein 2021. Momenteel wordt er voor de twee vaste piloten en voor de reservecoureur(s) en maximum van 30 miljoen dollar besproken , waarbij de bonusbetalingen voor overwinningen op het WK-punt en GP-overwinningen en de inkomsten uit persoonlijke marketingrechten niet worden meegerekend.

Franz Tost, de teambaas van AlphaTauri , spreekt zich uit voor een radicale salarislimiet voor coureurs. Vorig jaar maakte de Tiroler in Imola duidelijk: “Ze verdienen te veel geld.” Omdat er vanwege de pandemie toeschouwers bij de races aanwezig mochten zijn, moest iedereen met minder genoegen moeten nemen. “Dus ik zie geen reden waarom de coureurs niet ook minder zouden krijgen.”

De coureurs hebben echter ook een pleiter achter zich staan: de nieuwe Formule 1 -baas Stefano Domenicali. “Vooral de coureurs zijn relevant in onze sport. Het zijn er 20, niet 200 of meer. Twee coureurs zijn het speerpunt dat de ambities van een team van honderden mensen verenigt”, zei Domenicali in een interview met het Italiaanse Corriere dello Sport .

“Hamilton’s onvoorstelbare prestaties, evenals de gevaren waaraan Grosjean (Romain, red.) vorig jaar in Bahrein bloot werd gesteld, herinneren ons eraan dat de coureurs het hart van de hele show zijn,” zei Domenicali, die daarmee de topsalarissen van de F1-coureurs rechtvaardigde.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 CEO Domenicali verdedigt de topsalarissen van de coureurs

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden