Het laatste formule 1 nieuws

F1-CEO over sprintrace-compensatie: "Moeten het grote geheel niet uit het oog verliezen"

F1-CEO over sprintrace-compensatie: “Moeten het grote geheel niet uit het oog verliezen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool Het is nog steeds niet helder of en wanneer de sprintraces in 2021 gaan plaatsvinden. De werkgroep die voor de Formule 1 de haalbaarheid van de sprintraces onderzoekt heeft nog altijd geen uitsluitsel kunnen geven. Maar volgens Domenicali worden de laatste puntjes op de i gezet en zal halverwege april alles rond zijn en bekend worden gemaakt. Ondertussen wordt er bij de teams op het hoogste niveau gesteggeld over mogelijke extra kosten, die de sprintraces met zich meebrengen.

Volgens Wolff en Horner kunnen kosten met de komst van de sprintraces, wanneer er schade wordt gereden, hoog oplopen. Er wordt gesproken bedragen die variëren van 300 tot 400 duizend dollar. Volgens de topteams, die dit jaar het hardst geraakt worden door het budgetplafond van 145 miljoen dollar, moet F1 met een compensatie over de brug komen, wanneer er tijdens een sprintrace schade wordt gereden.

“We zijn bezig met het bespreken van de laatste details van deze korte races op zaterdag”, verklaarde F1-CEO Domenicali tegenover Rai’s Radio Anch’io Sport . “Dat willen we half april hebben afgerond. […] We zullen het nieuwe format voor het eerst inzetten in Silverstone”, aldus Domenicali.

Domenicali kan zich overigens niet vinden in de argumenten van de Mercedes – en Red Bull-teambazen. “Het verschil (in de extra kosten) is niet zo groot als nu wordt aangenomen”, countert hij. “Als we compensatie gaan vragen voor alles wat we willen proberen, zullen we er nooit komen”, drong Domenicali aan. “We mogen het grote geheel niet uit het oog verliezen.”

Een teambaas die het totaal niet eens is met Wolff en Horner is Gunther Steiner. De Haas -teambaas sprak met Auto Motor und Sport . “Je kunt natuurlijk niet al vooraf [voordat er extra kosten gemaakt zijn] een factuur opmaken”, aldus Steiner. “Pas als alles misgaat [schade tijdens een sprintrace, red.] heeft Toto [Wolff] misschien gelijk met zijn inschatting. Maar als je zonder schade door de sprintraces komt, is het minder.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-CEO over sprintrace-compensatie: “Moeten het grote geheel niet uit het oog verliezen”