Het laatste formule 1 nieuws

F1-commentator verwacht dat Honda terugkeert in Formule 1

F1-commentator verwacht dat Honda terugkeert in Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het kwam als donderslag bij heldere hemel dat Honda zou gaan stoppen met de Formule 1 na 2021. De Japanners namen afscheid op een hoogtepunt met een wereldtitel samen met Red Bull Racing en dat doet de vraag rijzen of ze niet te snel besloten hebben om de koningsklasse van de autosport de rug toe te keren. Hoe dan ook, Martin Brundle denkt dat we Honda over niet al te lange tijd wel weer terug zullen zien. Terugkeer Honda

Masashi Yamamoto, topman van Honda, gaf afgelopen week al eerlijk toe dat hij van mening is dat zijn werkgever de stekker te snel uit het F1-project heeft gestoken. De Japanner had gehoopt door te mogen, maar hij kwam van de koude kermis thuis.

Honda verliet de Formule 1 al vaker, maar tot nog toe keerde het merk altijd terug. Brundle, die al jarenlang als F1-commentator actief is bij Sky Sports, vermoedt dat dit opnieuw staat te gebeuren. Dat zegt hij deze week tegen Sky Sports F1.

“Red Bull is nog steeds erg genereus en willen een relatie met Honda te behouden in de overgang. Ze zullen terugkomen, en we hopen dat de Volkswagen Group met Audi ook mee gaat doen. De Formule 1 is stratosferisch op het moment, dus ze kunnen altijd een beslissing nemen om terug te komen”, aldus de 62-jarige Brit.

Honda blijft betrokken bij Red Bull als het bezig is met het opstarten van het eigen Powertrains-project. Niet alleen worden er werknemers van Honda overgenomen, maar er wordt door de Japanners van afstand ook meegekeken of alles goed van de grond komt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-commentator verwacht dat Honda terugkeert in Formule 1