Het laatste formule 1 nieuws

F1-coureur Hamilton roemt Bottas als zijn beste teamgenoot

F1-coureur Hamilton roemt Bottas als zijn beste teamgenoot

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton roemt Valtteri Bottas als de beste teamgenoot die hij heeft gehad. De Finse Formule 1-coureur maakte maandag bekend dat hij na dit seizoen Mercedes verruilt voor Alfa Romeo.

Bottas werd de ploeggenoot van Hamilton nadat Nico Rosberg in 2016 zijn afscheid uit de Formule 1 bekendmaakte. De Britse coureur werd de afgelopen vier jaar wereldkampioen in de Formule 1 met Bottas als ploeggenoot. De Fin eindigde ook als tweede in het WK in 2019 en 2020. Hamilton zei op social media dat hij er trots op was dat hij met Bottas had samengewerkt. “Hij is de beste ploeggenoot geweest en het was een voorrecht om met hem te werken.”

“Jouw snelheid en strijdlust zijn indrukwekkend geweest, maar vooral als persoon spring je eruit”, zei Hamilton. “Je bent groter dan je denkt en zult gemist worden. Ik wens je al het beste voor je toekomstige avonturen. Laten we sterk eindigen en die achtste titel voor het team pakken.”

Mercedes leidt in het WK voor constructeurs voor Red Bull. Bij de coureurs gaat Max Verstappen aan de leiding met 3 punten voorsprong op Hamilton.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-coureur Hamilton roemt Bottas als zijn beste teamgenoot