Het laatste formule 1 nieuws

F1-coureur Sergio Pérez wordt nieuwe teamgenoot Max Verstappen

F1-coureur Sergio Pérez wordt nieuwe teamgenoot Max Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen, Alexander Albon en Sergio Pérez tijdens een persconferentie bij de Grand Prix van België in 2019. Sergio Pérez is volgend jaar de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen bij het Formule 1-team Red Bull Racing. De Mexicaanse coureur heeft een contract getekend voor in elk geval 2021, heeft het team vrijdag bekendgemaakt . De aankondiging is slecht nieuws voor Verstappens huidige ploegmaat Alexander Albon: hij moet een stap terug doen en wordt test- en reservecoureur.

Red Bull heeft lang getwijfeld over de invulling van het stoeltje naast Verstappen. Albon reed het afgelopen seizoen bijzonder matig, maar het team wilde hem tot het laatste moment de kans geven zichzelf te bewijzen. Omdat Albon uiteindelijk aanzienlijk langzamer bleef dan Verstappen, gaat Red Bull nu toch voor Pérez. Die zat zonder contract omdat hij bij Racing Point – volgend jaar Aston Martin – plaats moet maken voor ex-kampioen Sebastian Vettel. „We hebben de tijd genomen om alle relevante informatie af te wegen en besloten dat Sergio de juiste coureur is om in 2021 de teamgenoot van Max te worden.”

Pérez zegt heel blij te zijn te gaan racen „bij een team dat kans maakt op de titel”. De 30-jarige rijder komt sinds 2011 uit in de Formule 1. Nadat hij in zijn tweede seizoen veel indruk had gemaakt, mocht hij in 2013 instappen bij McLaren, destijds een van de beste teams. Dat jaar liep uit op een teleurstelling, en Pérez moest direct weer weg. Vanaf 2014 reed hij bij Force India, later omgedoopt in Racing Point, en daar bouwde hij de laatste jaren een reputatie op als een zeer snelle en betrouwbare coureur. Dit jaar blonk Pérez uit: hoewel hij vanwege een coronabesmetting twee races miste, werd hij achter Verstappen vierde in het WK. Begin deze maand won hij in Bahrein zijn eerste Grand Prix.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-coureur Sergio Pérez wordt nieuwe teamgenoot Max Verstappen