Het laatste formule 1 nieuws

‘F1-dier’ Allard Kalff: 'Ik ging met de coureurs op vakantie'

‘F1-dier’ Allard Kalff: ‘Ik ging met de coureurs op vakantie’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

En? Wordt dit het jaar van de wereldtitel van Max Verstappen?

“Daar is nog niks van te zeggen. Resultaten uit het verleden bieden absoluut geen garantie voor de toekomst, maar de reglementen zijn niet erg veranderd. Dus is Lewis Hamilton favoriet tot het tegendeel bewezen wordt. Ik denk wel dat het dit jaar dichterbij elkaar ligt, daar geloof ik wel in.”

Dus het wordt niet zo saai als vorig seizoen?

“Het was saai omdat Hamilton niet onder druk stond. Van mij mag Hamilton, of wie dan ook, alle wedstrijden winnen, als dat maar steeds gebeurt met een voorsprong van een tiende van een seconde en het een spannende race is geweest. Maar dat gaat niet, want als er steeds zo’n klein verschil is, sta je onder druk en maak je fouten. Zeker bij Mercedes, dat heeft het verleden wel aangetoond. Dus je moet zorgen dat je ze vanaf het begin af aan onder druk zet, dat is het enige wat je kan doen.”

En gaat dat gebeuren?

“Ik hoop het. Bij Red Bull hebben ze in ieder geval goede hoop, ze hebben Pérez aangenomen in plaats van Albon om te kijken of ze met twee auto’s in de top-4 kunnen rijden. Je moet ook echt twee auto’s hebben om de twee Mercedessen onder druk te zetten. Ik weet niet of dat lukt. Als ik ja zeg, zeg ik dat omdat ik het hoop. Maar er is pas één dag getest (op de dag van dit gesprek, red.), daar durf ik dus nog niks over te zeggen. Maar ik ben heel benieuwd naar dat gevecht tussen Mercedes en Red Bull.”

Waar ben je nog meer benieuwd naar dit seizoen?

“Ik kijk enorm uit naar Sebastian Vettel in de Aston Martin. Ik ben een fan van Vettel in de zin van: iemand die vier keer wereldkampioen wordt, kan nooit zo slecht zijn als dat hij vorig jaar is afgeschilderd. Ik hoop daarom dat we de oude Vettel weer terugzien. Verder vind ik het interessant hoe het gevecht tussen Sainz en Leclerc zich ontwikkelt bij Ferrari. En dat tussen Ricciardo en Norris […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘F1-dier’ Allard Kalff: ‘Ik ging met de coureurs op vakantie’

De leukste steden van Canada

De leukste steden van Canada

Slenter langs de Inner Harbour van Victoria op Vancouver Island, waan je in Parijs in het Franstalige Montréal en zet je cowboyhoed