Het laatste formule 1 nieuws

F1-directeur Stefano Domenicali: "Zonder beperkingen zijn 30 Grands Prix mogelijk"

F1-directeur Stefano Domenicali: “Zonder beperkingen zijn 30 Grands Prix mogelijk”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens de CEO van de Formule 1 Stefano Domenicali is het mogelijk om een Formule 1-seizoen te draaien met 30 Grands Prix , mits er geen beperkingen bij komen kijken. De Italiaan relativeert en zegt dat het niet de kant is die de Formule 1 op moet gaan. Komend seizoen telt de Formule 1-kalender een recordaantal races; 23 staan er gepland. Wij als fans staan natuurlijk te popelen, alleen de drukke kalender zorgt voor gemengde gevoelens onder het Formule 1- personeel.

Een kalender met 23 races vraagt enorm veel van het personeel, niet alleen van de coureurs, maar denk daarbij ook aan monteurs, engineers of de catering. De nog altijd heersende Coronapandemie maakt het daarbij extra lastig voor het personeel om tussen de races naar huis te gaan.

Onlangs verscheen er een foto van McLaren-coureur Daniel Ricciardo met zijn neefje, hij liet weten al ruim anderhalf jaar niet meer in Australië te zijn geweest vanwege de strenge quarantaineverplichtingen.

Zonder enige beperkingen zou het dus volgens de oud-Ferrari teambaas mogelijk zijn om 30 Grands Rrix per jaar te organiseren. “Ik denk dat zonder beperkingen, die we terecht moeten respecteren, we makkelijk een overeenkomst voor meer dan 30 races zouden kunnen bereiken”, citeert het Italiaanse Tuttosport. “Maar deze richting moeten we niet op gaan .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-directeur Stefano Domenicali: “Zonder beperkingen zijn 30 Grands Prix mogelijk”