Het laatste formule 1 nieuws

F1-directeur zet streep door sprintraces bij elk Grand Prix-weekend

F1-directeur zet streep door sprintraces bij elk Grand Prix-weekend

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 heeft de afgelopen tijd onder haar fans een enquête uitgezet en de resultaten daarvan zijn vandaag binnengekomen . De F1-fans werden onder meer gevraagd naar hun mening over sprintraces en de resultaten zijn ‘bemoedigend’. Dat zegt Stefano Domenicali aan de vooravond van het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten tegenover Motorsport.com .

Liefst 167.000 fans uit 187 verschillende landen namen deel aan de enquête en daaruit bleek dat zeven procent van mening is dat sprintraces echt iets toevoegen aan de show in de Formule 1. Zestig procent van de ondervraagden willen echter absoluut niet dat er elk weekend een sprintrace is.

“De resultaten zijn zeer, zeer bemoedigend”, aldus Domenicali, die weet dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor Liberty Media om daadwerkelijk álle fans te overtuigen van de meerwaarde van sprintraces. ” We bespeuren gemengde gevoelens van de meer traditionele fans die minder blij zijn met de verandering, terwijl de nieuwe fans echt blij zijn met het feit dat dingen anders gebeuren en dat er ontwikkeling is.” Niet overal sprintraces

Toch is de Formule 1 niet van plan om in de toekomst alle 23 Grand Prix-weekenden te organiseren met keer op keer een sprintraceformat. “Dat zijn we niet eens aan het overwegen. We geloven dat we een vast aantal kunnen creëren, dat zullen er denk ik zes zijn in de nabije toekomst met dit format. Ondertussen denken we samen met de teams na over veranderingen om de kwaliteit van het aanbod te verbeteren” , sluit de Italiaan zijn relaas af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-directeur zet streep door sprintraces bij elk Grand Prix-weekend