Het laatste formule 1 nieuws

F1: engine freeze en sprints moeten races spannender maken

F1: engine freeze en sprints moeten races spannender maken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er werd een werkgroep samengesteld die de ‘ sprint races ‘ – zoals de nieuwe kwalificatievorm zal gaan worden – een praktische invulling kunnen geven. Alvast in Canada, Italië en Brazilië zullen de organisatoren die vorm van rangschikking voorafgaand aan de race hanteren. In plaats van een aantal rondes te maken, wordt een heuse kwalificatierace van 100 kilometer lang op circuit ingericht. De resultaten daarvan worden de startplaatsen van de race op zondag. Er is nog geen duidelijkheid of de winnaar van de sprint race een beloning krijgt – los van die eerste plek in de race op zondag en ook rond de kosten van deze race is nog niets bekend. objectief 2025

Vooruitkijkend naar 2025 zal de FIA de ontwikkeling van de formule 1 motoren bevriezen. Dat is goed nieuws voor Red Bull, dat Honda’s motorproject overneemt maar het niet zag zitten om de kosten van het doorontwikkelen te dragen. De balance performance die op tafel lag komt er evenwel niet, al hebben de teams ingestemd met een gelijkaardige optie. Die moet ervoor zorgen dat de motorenfabrikant die te ver achterop geraakt de achterstand goed kan maken mits wat extra hulp. De krachtbronnen moeten namelijk binnen de 2 procent van de strafste krachtbron te presteren.

Tegen 2025 wil de FIA dat krachtbronnen overschakelen op volledig duurzame brandstof, dat er wordt ebspaard op kosten en dat ze aantrekkelijk zijn voor nieuwe fabrikanten.

Over de kalender voor 2021 is nog geen definitieve beslissing gevallen. Zo zou de Grote prijs van Portugal in Portimao weer op het programma kunnen komen nadat de GP van Vietnam gecanceld werd.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1: engine freeze en sprints moeten races spannender maken