Het laatste formule 1 nieuws

F1-exit Rosberg zorgt nog steeds voor verbazing bij Mercedes: "Het was een bizar moment"

F1-exit Rosberg zorgt nog steeds voor verbazing bij Mercedes: “Het was een bizar moment”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nico Rosberg Het vertrek uit de Formule 1 van Nico Rosberg kwam totaal onverwacht voor het team van Mercedes . De Duitser kondigde direct na het behalen van zijn eerste wereldtitel aan dat hij per direct een punt zette achter zijn F1-loopbaan en dat snappen ze bij Mercedes nog steeds niet helemaal.

Rosberg maakte in 2010 de overstap naar Mercedes vanuit Williams , waar hij in 2006 debuteerde in de koningsklasse van de autosport. De eerste jaren bij Mercedes kon Rosberg geen rol van betekenis spelen in de titelstrijd, maar dat veranderde in 2014. In dat jaar begon het hybride tijdperk in de F1 en daarmee was ook de jarenlange dominantie van Mercedes geboren. Het zorgde ervoor dat Rosberg op jacht kon naar zijn eerste wereldtitel, waarmee hij in de voetsporen zou treden van zijn vader Keke Rosberg. Met Lewis Hamilton had Rosberg echter een zeer goede teamgenoot naast zich en de strijd om het kampioenschap ging dan ook vooral tussen de beide Mercedes-coureurs. In 2014 en 2015 moest Rosberg toestaan dat Hamilton er met de titel vandoor ging, maar in 2016 was het eindelijk zijn jaar.

Artikel gaat verder onder video Eerste en laatste wereldtitel

Na een hevig titelgevecht met veel onderlinge spanning en rivaliteit binnen het team kroonde Rosberg zich tot wereldkampioen. In de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi stelde hij zijn eerste titel veilig door als tweede te eindigen achter Hamilton, die bewust langzaam reed om Rosberg onder druk van onder meer Max Verstappen te laten komen. Maar Rosberg hield zijn hoofd koel en bereikte zijn ultieme doel. Hij zorgde er echter zelf al snel voor dat zijn eerste wereldkampioenschap ook direct zijn laatste zou zijn. Kort na de race in Abu Dhabi choqueerde Rosberg de F1-wereld door abrupt een punt te zetten achter zijn F1-carrière. Onverwacht einde

Die beslissing van Rosberg zorgde voor veel verbazing, ook bij zijn eigen team. Ron Meadows, sportdirecteur van Mercedes, blikt in de Beyond the Grid podcast nog steeds vol vraagtekens terug op dat nieuws. “Het was een bizar moment. Zelfs nu nog is het vrij moeilijk om […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-exit Rosberg zorgt nog steeds voor verbazing bij Mercedes: “Het was een bizar moment”