Het laatste formule 1 nieuws

F1 experimenteert op Imola met tweedaags GP-weekend

F1 experimenteert op Imola met tweedaags GP-weekend

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

16:02 – Zoals eerder op vrijdag gemeld, zal de Formule 1 dit najaar voor het eerst sinds 2006 weer een bezoek brengen aan het circuit van Imola. Opvallend hierbij is dat het Grand Prix-weekend op de Italiaanse baan geen drie dagen in beslag neemt, maar twee.

De Formule 1 maakte op vrijdag bekend dat er drie nieuwe races aan de kalender zijn toegevoegd: de Eifel Grand Prix op de Nürburgring op 11 oktober, de Grand Prix van Portugal op het circuit van Portimao op 25 oktober en de Grand Prix van Emilia-Romagna op het Autodromo Enzo en Dino Ferrari bij Imola op 1 november. Ook deelde de Formule 1 geen plannen meer te hebben om dit jaar nog races in Noord- en Zuid-Amerika te houden, waarmee er definitief een streep gaat door de GP’s van de VS, Canada, Mexico en Brazilië.

Opmerkelijk aan de race in Imola is dat het evenement uit maar twee dagen bestaat in plaats van de gebruikelijke drie. Met het achterwege laten van de vrijdag geeft de Formule 1 de teams één dag extra de tijd om de 2.400 kilometer van Portimao, een plaats in de Algarve, naar Imola af te leggen. Hoe het tijdschema van de tweedaagse Grand Prix er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Hierover is Liberty Media nog in gesprek met de FIA.

Het idee voor tweedaagse Grand Prix-weekenden is overigens niet nieuw. Sinds Liberty Media eigenaar is van de koningsklasse wordt er al over gesproken om de evenementen terug te brengen naar alleen de zaterdag en de zondag. Dit omdat de vrijdagse actie minder goed bekeken wordt en omdat kortere Grand Prix-weekenden mogelijk ruimte kunnen geven voor nog meer races op de kalender. Tijdens de coronaperiode werd het idee van een tweedaags weekend nieuw leven ingeblazen, maar nu om een heel andere reden: simpelweg zo kort mogelijk ter plaatse zijn om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. De beslissing om op Imola twee in plaats van drie dagen te rijden is echter vooral praktisch: de teams moeten een flinke afstand afleggen om van Portimao in het noorden […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 experimenteert op Imola met tweedaags GP-weekend