Het laatste formule 1 nieuws

F1 gaat op Hungaroring 'track limits' streng handhaven

F1 gaat op Hungaroring ‘track limits’ streng handhaven

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wedstrijdleider Michael Masi laat weten dat hij en zijn team komend raceweekend hard zullen optreden wanneer de coureurs op de Hungaroring te veel buiten de lijntjes kleuren.

Ook tijdens beide Grands Prix in Oostenrijk werd er streng op toegezien dat de coureurs niet te veel bochten afsneden of juist de ruimte aan de buitenkant van de kerbs gebruikten. Deden ze dat wel dan werd de tijd in die ronde geschrapt en bij drie overtredingen (in totaal, niet per bocht) volgde een officiële waarschuwing. De track limits werden in de gaten gehouden met sensoren die op een aantal plaatsen gevaarlijk hoge kerbstones vervingen.

Op de Hungaroring wordt er voor het eerst met baanlimieten gewerkt in bochten vier, elf en twaalf, zo valt in de teambriefing te lezen. “Een rondetijd die tijdens elke trainingssessie of de race wordt verkregen door het verlaten van de baan en het afsnijden van de rood-witte kerbs in de bochten [4/11/12], leidt er toe dat die rondetijd door de stewards wordt afgekeurd.” Lees ook:

Weerbericht: Regen tijdens de F1 Grand Prix van Hongarije? Wolff voorzichtig: “Red Bull moeilijk te verslaan in Hongarije”

Masi voegt er aan toe dat “elke keer als een wagen achter de rood-witte kerbs rijdt, de teams via het officiële communicatiesysteem daarover geïnformeerd worden. Bij de derde overtreding [..] krijgt hij de zwart-witte vlag te zien en vanaf dan worden alle volgende overtredingen aan de stewards gemeld.” Die kunnen dan passende maatregelen zoals een tijdstraf nemen. Wie gaat de Grand Prix van Hongarije winnen?

Poll: Wie wint de Grand Prix van Hongarije?

Na de dubbele ronde op de Red Bull Ring sluit het Formule 1-circus de eerste ‘triple header’ af in Hongarije. Op de bochtige Hungaroring gaat de jacht op het dominerende Mercedes verder. Slaan Lewis Hamilton en Valtteri Bottas opnieuw toe of kan Max Verstappen de eerste zege van het jaar boeken? Of zien we misschien wel een grote verrassing als het gaat regenen? We zijn benieuwd naar jouw mening:

Wie wint de Grand Prix van Hongarije? Lewis Hamilton

Valtteri Bottas Sebastian Vettel Charles Leclerc Max Verstappen Alexander Albon Een enorme verrassing uit de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 gaat op Hungaroring ‘track limits’ streng handhaven