Het laatste formule 1 nieuws

F1 gooit opzet persconferenties overhoop in hoop op meer spektakel

F1 gooit opzet persconferenties overhoop in hoop op meer spektakel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vorig jaar, toen het coronavirus wereldwijd begon rond te dwalen, besloot de Formule 1 om het format van de persconferenties om te gooien. Eerst werden er nog een X aantal coureurs uitgenodigd die tegelijkertijd plaats mochten nemen voor de camera, maar omdat alle teams in hun eigen bubbel kwamen te zitten, besloot de Formule 1 dat de coureurs per team langs moesten komen om voor de camera’s te verschijnen.

Het begon vorig jaar elke donderdag met de twee coureurs van het tiende team in het klassement van het vorige seizoen, gevolgd door de nummer negen, en zo verder tot en met de kampioenen. Tijdens de eerste race van 2021 was dit nog steeds de manier van werken, maar vanaf de Grand Prix van Emilia-Romagna zal het anders gaan.

Nog steeds zullen alle coureurs moeten verschijnen en zal dat in duo’s gebeuren, maar teamgenoten zullen niet meer naast elkaar plaatsnemen. Op die manier hoeft het journaille niet meer twee keer hetzelfde antwoord te horen op dezelfde vraag aan de twee coureurs. Zo wordt Max Verstappen donderdag bijvoorbeeld gekoppeld aan Mick Schumacher en zullen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel naast elkaar plaatsnemen.

Op vrijdag zullen de teambazen zoals vanouds in twee groepen van drie voor de camera’s verschijnen. Deze week zijn het Franz Tost (AlphaTauri), Mattia Binotto ( Ferrari ) en Guenther Steiner, gevolgd door Frederic Vasseur (Alfa Romeo), Otmar Szafnauer (Aston Martin) en Mario Isola (Pirelli).

Check het volledige schema hieronder voor de coureurs hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 gooit opzet persconferenties overhoop in hoop op meer spektakel