Het laatste formule 1 nieuws

F1 had 'sterkste streamingcijfers ooit': 'Evenement was beter met sprintrace'

F1 had ‘sterkste streamingcijfers ooit’: ‘Evenement was beter met sprintrace’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens de GP van Italië vond voor de tweede keer dit seizoen de sprintrace plaats. Eerder gebeurde dit al in Silverstone, nu was het de beurt aan Monza.

“Het is belangrijk dat we naar de F1 Sprint kijken in de context van het hele evenement, dat overigens de sterkste streamingcijfers ooit heeft opgeleverd in het weekend op ons OTT-platform F1TV” , vertelt Ross Brawn in zijn column voor F1 . “We hadden drie dagen van opwinding en spanning. Normaal krijg je maar twee dagen. Ik ben ervan overtuigd dat het hele evenement beter was – en zoals ik al zei, de volgorde van de Grand Prix heeft veranderd.”

“De Formule 1 is dapper genoeg geweest om dit experiment uit te voeren en een kans te geven om dit format te herzien. Laten we niet vergeten dat het format al tientallen jaren niet meer veranderd is in de F1. Ik denk dat het veel te bieden heeft – en we hebben nog een circuit om het te proberen. Dan zullen we een objectieve evaluatie maken en kijken hoe we verder gaan” , vertelt Brawn. F1-CEO Stefano Domenicali bevestigde eerder dat de derde sprintrace zal plaatsvinden in Brazilië . ‘Ricciardo is een aanwinst voor F1’

Driver of the Day is voor Brawn duidelijk: winnaar Daniel Ricciardo . “Iedereen kent de uitdagingen die hij dit jaar heeft gehad. Hij weet zelf wat de reden is voor zijn mindere vorm. Het kostte hem wat tijd om zich te nestelen bij McLaren , maar in de laatste paar races is hij sterk teruggekomen. Ik ben blij om hem weer competitief te zien.”

“Hij is een echte aanwinst voor de Formule 1. Hij is een geweldige coureur en een geweldige persoonlijkheid. Het is geweldig om hem te zien winnen. En het was verdiend, want hij heeft het hele weekend geen enkele fout gemaakt “, eindigt Brawn.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 had ‘sterkste streamingcijfers ooit’: ‘Evenement was beter met sprintrace’