Het laatste formule 1 nieuws

F1: Hamilton zegeviert in Qatar, Verstappen tweede

F1: Hamilton zegeviert in Qatar, Verstappen tweede

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

AUTOSPORT – Lewis Hamilton heeft met overmacht de Grote Prijs van Qatar gewonnen. De Brit reed een solide start-finish zege naar huis. Max Verstappen finishte ondanks een gridstraf van vijf plaatsen als tweede. Fernando Alonso verraste door als derde over de eindstreep te komen.

Hamilton ging overtuigend aan de leiding nadat de lichten op groen sprongen. Pierre Gasly die door de gridstraf van Verstappen naar de tweede plaats promoveerde werd voorbij gestoken door Alonso. Verstappen maakte op zijn beurt de beste start van het hele veld. Vanuit de zevende plaats lag hij na twee bochten al vierde.

In de vijfde ronde had Verstappen Gasly en Alonso verschalkt en lag op dat moment tweede. Het bleek uiteindelijk het maximaal haalbare aangezien Hamilton het verschil zo tussen de 8 en 9 seconde wist te houden.

Valtteri Bottas wist in tegenstelling tot de rest van het veld aanvankelijk geen terrein goed te maken. Later wist hij toch het tij te keren wat voor Mercedes cruciaal zou zijn in de strijd om het kampioenschap bij de constructeurs. Een lekke band gooide echter flink roet in het eten. Later moest de Fin ondanks vers rubber toch de handdoek in de ring gooien.

De strijd om de derde plek ging tussen Fernando Alonso en Sergio Perez, waarbij de Spanjaard aan het langste eind trok. Voor Alonso betekende het zijn eerste podium sinds 2014. Daarnaast was het zijn eerste podium sinds zijn terugkeer in de Formule 1.

Max Verstappen wist wel nog de snelste rondetijd op de klokken te zetten. Het leverde hem naast de 18 punten met zijn tweede plaats, nog 1 extra WK punt op. Verstappen blijft met nog twee races te gaan leider in de tussenstand om het WK met een verschil van 8 punten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1: Hamilton zegeviert in Qatar, Verstappen tweede