Het laatste formule 1 nieuws

F1: ‘Het verschil tussen F1-ticketprijzen en voetbaltickets is te groot’

F1: ‘Het verschil tussen F1-ticketprijzen en voetbaltickets is te groot’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 wil gaan proberen om races toegankelijker te maken voor mensen met een kleiner budget. De tickets voor races zijn nu vaak behoorlijk aan de prijs, maar dat moet in 2025 gaan veranderen als het aan de Formule 1 zakelijk directeur Yath Gangakumaran ligt.

Gangakumaran vertelt dit in gesprek met Autosportinternational . Hij wil meer diversiteit door middel van haar ‘We Race As One’- campagne en daarvoor wordt momenteel naar de ticketprijzen gekeken. Lagere ticketprijzen zouden meer publiek lokken en speciale prijzen voor regionaal publiek of zelfs gratis tickets voor mensen met een kleiner budget zou daar onderdeel van zijn.

“We weten dat het duur is om een F1-race te bezoeken. Er zit natuurlijk wel een verschil tussen drie dagen met uren aan actie op een circuit en negentig minuten actie op een voetbalveld, maar het verschil is te groot. Een van de doelen in de toekomst is om met organisatoren van Grands Prix samen te werken om meer mensen met andere achtergronden naar het circuit te krijgen. Dat doen we door kortingen door te voeren of tickets zelfs gratis te maken. Het zal tijd kosten, zeker met de nog steeds lopende coronacrisis. Maar het is een van onze doelen voor 2025.” Formule 1 moet ook duurzamer worden

Een ander doel dat de Formule 1 heeft voor de komende vijf jaar is om duurzamer te worden. De sport moet als het even kan zelfs CO2-neutraal worden. Dit begint bij het terugdringen van het gebruik van plastic, maar gaat veel verder dan dat.

“Dat is een groot ding voor dit jaar. We controleren de paddock, en alle teams, de FIA en Pirelli doen mee. Bij de tests in Bahrein ga je al verschillen zien, en vanaf de GP van Spanje zijn er bijvoorbeeld veel minder plastic flessen. Ook willen we proberen om in de fanzones minder plastic te zien.”

De Formule 1 heeft grote plannen, maar die raken vooralsnog de bolides nog niet heel erg. De paddocks en andere plekken zijn eerst aan de beurt. Daarna wordt wellicht gekeken wat er met de wagens moet gebeuren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1: ‘Het verschil tussen F1-ticketprijzen en voetbaltickets is te groot’