Het laatste formule 1 nieuws

F1 hoopvol over restant van seizoen ondanks nieuwe lockdown

F1 hoopvol over restant van seizoen ondanks nieuwe lockdown

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Als gevolg van de tweede coronagolf grijpen steeds meer Europese regeringen naar rigoureuze maatregelen, oftewel in meerdere gevallen naar een nieuwe lockdown. In Duitsland en Frankrijk worden de duimschroeven alweer aangedraaid en ook Groot-Brittannië maakt zich op voor een tweede lockdown die tot minimaal 2 december voortduurt.

Dat zou invloed kunnen hebben op de koningsklasse van de autosport, al is het maar omdat veel teams een thuisbasis in Groot-Brittannië hebben. De industrie wordt opgeroepen zoveel mogelijk door te gaan, al worden buitenlandse reizen wel beperkt tot het ‘strikt noodzakelijke’. Tijdens de eerste Britse lockdown, vanaf maart, hebben veel F1-teams hun werknemers zelfs met verlof gestuurd en moesten de fabrieken enkele weken dicht om de kosten te drukken.

Ander type lockdown, F1-fabrieken blijven open
De Formule 1-organisatie verwacht echter minder hinder te ondervinden van deze tweede lockdown. De verantwoordelijken in de koningsklasse verwachten dat het seizoen ‘gewoon’ op de huidige voet doorgaat, ook omdat werknemers in de paddock kunnen rekenen op enkele uitzonderingen. Ook bij de teams is er vertrouwen dat de tweede lockdown minder hard wordt gevoeld. “In het voorjaar was het echt een complete lockdown, al het werk kwam toen stil te liggen en het was zelfs verboden om op straat te komen. De lockdowns die we nu in Europa zien, zijn heel anders”, laat Mercedes-teambaas Wolff aan onder meer Motorsport.com weten.

“Van wat we nu al in Frankrijk en Duitsland zien gebeuren, gaat de horeca weliswaar dicht en worden ontmoetingsplekken ook aan banden gelegd, maar het werk mag wel doorgaan voor degenen die echt moeten werken.” Het werk in de Britse F1-fabrieken hoeft er in theorie dus niet onder te lijden. “Het zal ons leven wel beïnvloeden en het zal bepaalde industrieën best hard raken, maar ik denk dat wij er als Formule 1 wel omheen kunnen werken.”

Vertrouwen voor resterende races door ‘F1-bubbels’
Het werk in de fabriek is één ding, maar hoe zit het dan met de resterende races en de daarvoor benodigde reizen? Kan het seizoen op een normale manier worden afgemaakt of worden er alsnog evenement geschrapt, zoals we dat ook in andere […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 hoopvol over restant van seizoen ondanks nieuwe lockdown