Het laatste formule 1 nieuws

F1 in Zandvoort op losse schroeven door nieuwe maatregelen?

F1 in Zandvoort op losse schroeven door nieuwe maatregelen?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Donkere wolken pakken zich samen boven Circuit Zandvoort, want komt de F1 race met publiek in gevaar door nieuwe maatregelen?

Vanavond om 19:00 is er weer eens een persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge. De verwachting is dat er onder andere aanscherpingen worden aangekondigd voor evenementen. Zowel binnen als buiten. Dat kan zomaar nadelige effecten hebben voor het F1-weekend op Zandvoort in september.

De organisatie heeft altijd aangegeven dat de race alleen verreden kan worden als er ook publiek bij is. Anders is het immers niet rendabel. Zelf mikt de organisatie op meer dan 100.000 gasten, per dag. Maar of dat allemaal door kan gaan is nog maar de vraag. Volgens RTL Nieuws dreigt er mogelijk een beperking van het maximaal aantal bezoekers voor evenementen. Zowel binnen als buiten. Er worden getallen genoemd van maximaal 500 bezoekers bij een event binnen en 1.000 bezoekers bij een event buiten. F1 in Zandvoort in gevaar met nieuwe maatregelen

Met 1.000 toegestane bezoekers per dag tijdens een GP weekend op Zandvoort kan het feestje natuurlijk niet gebeuren. Het is nu allemaal nog speculeren wat er staat te gebeuren. Desalniettemin is het over minder dan twee maanden al zover. Deze week werd juist nog bekend dat de organisatie de benodigde vergunningen had binnengekregen om het event te kunnen organiseren. Daarnaast kan Nederland voor andere landen als een soort ‘code rood’ op de kaart komen. Waarmee teams mogelijk niet kunnen afreizen naar Zandvoort.

De Formule 1-organisatie kan wel switchen. Die hebben vaker met dit bijltje gehakt. Zo gaat de Grand Prix van Australië dit jaar ook niet door . Het zou echter een regelrechte nachtmerrie zijn voor Zandvoort als de Grand Prix ook dit jaar, voor de tweede keer op rij, niet verreden kan worden. Fingers crossed dat het feestje wél doorgang kan vinden..

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 in Zandvoort op losse schroeven door nieuwe maatregelen?