Het laatste formule 1 nieuws

F1-kalender 2021: Plan B met Mugello en Nürburgring?

F1-kalender 2021: Plan B met Mugello en Nürburgring?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 lijkt de komende maanden zonder al te veel problemen vast te kunnen houden aan de kalender. De laatste fase van het seizoen, met twee overzeese ‘triple headers’ zorgen echter nog voor de nodige onzekerheid.

Weliswaar werd de seizoensopener in Australië naar november verplaatst en verdween China helemaal van de kalender, maar de Formule 1 is zonder al te veel grote problemen begonnen aan het seizoen 2021. De eerste Grands Prix van het jaar vonden zonder publiek plaats, maar de coronabubbel blijkt nog altijd goed te werken. Zo nu en dan wordt er een positieve coronatest afgenomen (in Portugal uitgerekend bij het Ziggo-team ) maar het aantal besmettingen blijft zeer binnen de perken. Dat biedt perspectief voor de komende maanden waarin de sport vooral binnen de Europese grenzen actief blijft. Het enige echte uitstapje buiten Europa – de Grand Prix van Canada die medio juni gepland stond – is geschrapt en vervangen door een race in Turkije .

Tot eind september zouden alle races onder de huidige omstandigheden plaats moeten kunnen vinden met mogelijk hier en daar (zoals bijvoorbeeld in Spanje en Monaco) publiek. Tegen die tijd (26 september) is men in Sochi aanbeland voor alweer de zestiende GP van het jaar. Een knappe prestatie gezien de belemmeringen en logistieke uitdagingen voor de teams. De periode daarna wordt echter spannender. De eerste Grand Prix buiten Europa (op 3 oktober in Singapore) is nog ver weg en er kan in die periode nog veel gebeuren. Toch blijft het nog wel enige tijd de vraag in hoeverre het enorme Formule 1-circus tegen die tijd naar Azië kan (en belangrijker: wil) reizen. Daarom wordt er in het kantoor van Liberty Media al enkele weken gewerkt aan een ‘plan B’, om niet onvoorbereid aan de beslissende fase van het seizoen te beginnen. Terugkeer Mugello en Nürburgring?

Volgens de huidige Formule 1-kalender reist het circus na Rusland voor deel twee en drie van de triple header door naar Singapore en Japan. Daarna staat van 24 oktober tot en met het 7 november het volgende drieluik op het programma met achtereenvolgens races in Amerika, Mexico […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-kalender 2021: Plan B met Mugello en Nürburgring?