Het laatste formule 1 nieuws

F1-legende: "Mercedes legt het voordeel bij Hamilton"

F1-legende: “Mercedes legt het voordeel bij Hamilton”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mario Andretti heeft George Russell geprezen als een van de uitblinkers van dit seizoen. De voormalig wereldkampioen Formule 1 is benieuwd hoe de jonge Brit het volgend jaar gaat doen naast Lewis Hamilton bij Mercedes . Russell is nu bezig aan zijn derde seizoen in de Formule 1 met Williams, maar zal volgend jaar Valtteri Bottas gaan vervangen bij het Duitse team.

Russells invalbeurt voor Mercedes in de Grand Prix van Sakhir vorig jaar is bij Andretti opgevallen. Hij is er van overtuigd dat de jonge Brit wereldkampioen-waardig is, mede door wat hij bij Williams laat zien. “Nou, degene die echt indruk op me heeft gemaakt, die echt heeft laten zien dat ‘ie een toekomstig wereldkampioen is, is George”, aldus Andretti in een exclusief interview met RacingNews365 .

“Hij kreeg de mogelijkheid in Bahrein en ik ben onder de indruk van hoe hij het toen deed. Zelfs met Williams, bijvoorbeeld in Spa met die condities. Regen is altijd een grote gelijkmaker en hij heeft zijn kunsten laten zien door te doen wat hij deed. Hoe hij het volgend jaar gaat doet naast Lewis, is iets om naar uit te kijken”, aldus Andretti.

Andretti gelooft dat Mercedes altijd ‘op een of andere manier’ het voordeel aan Hamilton zal geven, maar denkt wel dat Russell van hetzelfde materiaal gebruik mag maken. “Als Mercedes hem de vrijheid geeft, wat ik denk dat ze zullen doen, zeker in het begin van het seizoen, dan is het echt aan de individuele coureur om te laten zien wat hij kan en wat hij het team kan brengen,” legt de Amerikaanse oud-coureur uit.

“Ik weet zeker dat Mercedes op een of andere manier het voordeel aan Hamilton zal geven en terecht, maar ik denk tegelijkertijd dat George hetzelfde materiaal gaat krijgen. Ik denk dat je gewoon moet afwachten hoe die dingen zich gaan ontvouwen. We zullen zien wat er gaat gebeuren”, blikt Andretti vooruit op volgend seizoen. Verstappen kan profiteren van Mercedes-problemen in Turkije

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vooruit op de Grand Prix van Turkije, waar Max Verstappen mogelijk goede zaken […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-legende: “Mercedes legt het voordeel bij Hamilton”