Het laatste formule 1 nieuws

F1-legende Stewart wil zwaardere straffen zien: "In mijn tijd was Verstappen overleden"

F1-legende Stewart wil zwaardere straffen zien: “In mijn tijd was Verstappen overleden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Drievoudig Formule 1-wereldkampioen Jackie Stewart keek verschrokken naar de beelden van de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton toen de twee elkaar op Silverstone tegenkwamen. Volgens hem moeten er zwaardere straffen komen, want door de toegenomen veiligheid in de sport nemen de coureurs ook veel meer risico.

In gesprek met talkSPORT laat de Brit zijn onvrede merken. “Lewis’ incident met Verstappen was erg angstaanjagend voor mij. Als dat in mijn tijd, en ook nog een hele periode daarna, was gebeurd, dan was Verstappen bij die crash overleden”, zo schudt hij iedereen wakker.

Het is volgens hem te danken aan de verbeterde veiligheid dat Max het nog na kon vertellen. “Racecircuits zijn zo veilig, met grote uitloopstroken en veiligere muren, waar Max bijvoorbeeld tegenaan tot stilstand kwam. Zelfs ondanks die maatregelen waren de g krachten waar hij te maken mee kreeg enorm! Het was een mooi voorbeeld van wat Silverstone heeft gedaan om het circuit veiliger te maken.”

Vanwege die toegenomen veiligheid en de milde straffen, nemen coureurs te veel risico, oordeelt Stewart. “Tegenwoordig neemt men te veel vrijheid dan voorheen, want de straffen zijn helemaal niet groot. Het is zo veilig tegenwoordig dat men denkt dat alles zomaar kan.”

“Die eerste ronde in Silverstone was een goed voorbeeld, want beide coureurs gingen te ver, zeker als je bedenkt dat het pas het begin van de race was. We moeten daar eens goed naar kijken, want vaak beseft men zulke dingen pas op het moment dat het heel, heel erg mis gaat”, zo sluit de 82-jarige oud-coureur af. Red Bull en Verstappen hebben een serieus probleem

De GP van Hongarije verliep niet naar wens voor Max Verstappen en Red Bull na een strike van Valtteri Bottas. Bovendien heeft het team na twee races op rij met crashes een serieus probleem. Alles over de GP van Hongarije wordt besproken in de nieuwste RN365-podcast. Beluister ‘m hieronder!

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-legende Stewart wil zwaardere straffen zien: “In mijn tijd was Verstappen overleden”