Het laatste formule 1 nieuws

F1 lijkt nog niet klaar met de kalender in 2021: 'Houden het in de gaten'

F1 lijkt nog niet klaar met de kalender in 2021: ‘Houden het in de gaten’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 heeft er in 2021 nog een behoorlijk zware taak aan om de kalender op orde te krijgen. Turkije staat nog op rood in Groot-Brittannië, ziekenhuizen zitten vol in Texas en er staat nog altijd een TBC plek op de kalender. F1-kalender van 2021

De Formule 1 wilde in 2021 terug naar een normaal seizoen, maar dat is er dit jaar zeker niet van gekomen. Keer op keer wordt de kalender gewijzigd, omdat de wereld nou eenmaal nog kampt met de gevolgen van het coronavirus. Ook de rest van het seizoen ligt nog lang niet vast. De F1 heeft het idee om 23 races te houden laten varen, maar ook 22 wordt nog lastig.

Op dit moment is er één open plek op de kalender pal voor de races in Saoedi Arabië en Abu Dhabi. Het is een publiek geheim dat Qatar hier zal worden ingevuld, maar de officiële bevestiging is er nog niet. De grootste problemen zitten echter in Turkije. Dat land staat namelijk op rood in Groot-Brittannië, waardoor bijna ieder team in quarantaine zou moeten. Problemen in Turkije

‘’Tot op heden hebben we alle informatie naar buiten gebracht. En tot op heden is het stabiel. Laten we hopen dat er geen gevallen zijn waar de situatie kritischer wordt. We houden de situatie uiteraard in de gaten en we hopen echt dat de situatie verbetert. Het enige dat ik weet is dat de verkoop extreem goed loopt in Turkije. En dat is heel goed nieuws’’, liet Stefano Domenicali weten tegenover Motorsport.com .

In de het geruchtencircuit werd een extra race in Amerika geopperd als vervanging, maar met ziekenhuis die overvol zitten in Texas, lijkt dat nu ook geen ideale oplossing. Ook de Grands Prix van Brazilië en Mexico lijken met de omstandigheden in die landen verre van zeker, dus de F1 zal nog lang in de weer moeten blijven met verschillende scenario’s.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 lijkt nog niet klaar met de kalender in 2021: ‘Houden het in de gaten’