Het laatste formule 1 nieuws

F1 maakt locatie en tijdschema voor tweede sprintraceweekend bekend

F1 maakt locatie en tijdschema voor tweede sprintraceweekend bekend

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

The Temple of Speed, oftewel het circuit van Monza, zal op zaterdag 11 september het decor vormen van de tweede sprintkwalificatie in de geschiedenis van de Formule 1 . Tijdens het Grand Prix-weekend in Italië zal het zelfde weekendformat worden aangehouden als afgelopen week in Groot-Brittannië .

Dat houdt in dat we op vrijdag al getrakteerd worden op de kwalificatie, maar eerst vindt nog de eerste vrije training plaats. Die begint om 14:30 uur en eindigt een uur later. De kwalificatie begint vervolgens om 18:00 uur stipt. Met het bord op schoot, dus!

Aan de hand van de uitslag van de kwalificatie wordt de startopstelling bepaald van de sprintkwalificatie. De auto’s gaan na de kwalificatie bovendien in parc fermé, wat inhoudt dat er niet tot nauwelijks meer aan gesleuteld mag worden op weg naar de sprintkwalificatie en de Grand Prix.

Toch is er eerst nog een tweede vrije training op zaterdag. Deze vangt om 12:00 uur aan en duurt een uur. De sprintkwalificatie begint om 16:30 en duurt ongeveer een half uur. Aan de hand van de uitslag hiervan wordt de startopstelling gemaakt voor de zondagse race. Een dag later, op zondag, dan kunnen er echt veel punten worden gescoord. De Grand Prix van Italië, zonder fratsen, begint dan om 15:00 uur. Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 maakt locatie en tijdschema voor tweede sprintraceweekend bekend