Het laatste formule 1 nieuws

F1-piloot Nikita Mazepin wordt ´gekastijd´ door reacties op sociale media

F1-piloot Nikita Mazepin wordt ´gekastijd´ door reacties op sociale media

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nikita Mazepin Foto: Haas F1 team Sinds het filmpje dat Haas F1-piloot Nikita Mazepin op instagram postte waarin hij een jonge vrouw betastte staat de jonge Rus in het oog van de storm op sociale media.

We zijn ondertussen ongeveer drie maanden verder maar de hashtag #SayNoToMazepin draait nog steeds op volle toeren. Het Formule 1-team van Haas wordt overspoeld met vragen om de jonge Rus te ontslaan na het ondertussen welbekende incident.

Het management van het Haas F1 team laat nogmaals weten dat het voorval intern is besproken en teambaas Guenther Steiner laat weten dat zijn rijder heeft geleerd uit zijn fouten en dat hij die lessen zal meenemen in de toekomst.

“We blijven met Nikita in gesprek over veel zaken, waaronder wat er aan het eind van vorig seizoen is gebeurd”, vertelde hij aan het tijdschrift ‘RACER.’

“Hij nam onmiddellijk de verantwoordelijkheid voor zijn daden”, voegde Steiner eraan toe. “Hij heeft zijn excuses aangeboden. Hij heeft geleerd van deze ervaring. Hij is er ongetwijfeld door gekastijd, en hij zal dat meenemen in zijn verdere Formule 1-carrière.”

Maar de Italiaan moet tegelijkertijd toegeven dat ze niet blind zijn voor de reacties die blijven komen op de bewuste video en dat de hetze online verder blijft duren.

“De reacties op sociale media naar hem toe zijn nog steeds sterk, daar zijn we ons natuurlijk van bewust via onze teamposts.”

“Hoewel we respecteren dat mensen het recht hebben om hun mening te geven, hoe fel die ook is, hebben we als team het gevoel dat we Nikita de beste omgeving hebben geboden om van dit alles te leren.”

Meer F1-nieuws:

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-piloot Nikita Mazepin wordt ´gekastijd´ door reacties op sociale media