Het laatste formule 1 nieuws

F1 plant bijeenkomst over nieuw motorreglement met Audi en Porsche

F1 plant bijeenkomst over nieuw motorreglement met Audi en Porsche

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 heeft voor zaterdagmiddag 17.00 uur een belangrijke bijeenkomst over het nieuwe motorreglement gepland. Dat reglement moet idealiter in 2025 ingaan en aantrekkelijk zijn voor zowel de huidige merken als ook voor potentiële toetreders. Dat laatste blijkt eveneens uit de aanwezigheid van zowel Audi als Porsche in Spielberg.

De motorische doorontwikkeling is anno 2021 voor een belangrijk deel aan banden gelegd. Zo mogen fabrikanten alleen voor aanvang van het seizoen een nieuwe ‘spec’ introduceren en volgen tijdens het seizoen alleen betrouwbaarheidsingrepen. Na de eerste race van 2022 worden ‘performance upgrades’ zelfs voor meerdere jaren aan banden gelegd. De motorische ontwikkeling wordt op voorspraak van Red Bull bevroren, zodat Helmut Marko en de zijnen het Honda-project in eigen beheer kunnen nemen. Daarmee samenhangend willen de betrokkenen het nieuwe motorreglement een jaar eerder introduceren: in 2025 in plaats van 2026.

De hamvraag luidt hoe dat nieuwe motorreglement er precies uit moet zien. Dat de Formule 1 vasthoudt aan hybride-motoren staat zo goed als vast, al rest de concrete invulling nog. Dat geldt voor de (duurzame) brandstoffen, maar ook zeker voor de krachtbron zelf. De koningsklasse wil met verschillende merken aan tafel om te kijken wat zij op de middellange termijn relevant achten, niet in de laatste plaats voor hun straatauto’s. De Formule 1 hoopt op deze manier de huidige motorleveranciers te behouden en in het ideale scenario zelfs nieuwe partners aan te trekken.

Dat laatste blijkt ook goed uit de gastenlijst voor komende zaterdag. Zo zijn John Elkann (Ferrari), Luca de Meo (Alpine/Renault) en Ola Kallenius (Mercedes) present namens de motorleveranciers van dit moment. Honda ontbreekt door het aanstaande vertrek, al is Dietrich Mateschitz wel uitgenodigd. Met Red Bull Powertrains hoopt zijn merk vanaf 2025 met een eigen motor aan de start te staan. Naast deze ‘usual suspects’ valt vooral de aanwezigheid van Audi en Porsche op, twee invloedrijke merken uit het VW-concern. Namens Audi is CEO en R&D-hoofd Markus Duesmann present, CEO Oliver Blume vertegenwoordigt Porsche.

De VW Group heeft al meermaals voorzichtig laten doorschemeren geïnteresseerd te zijn in de Formule 1. 2025 is dan het eerstvolgende – en wellicht zelfs ideale […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 plant bijeenkomst over nieuw motorreglement met Audi en Porsche