Het laatste formule 1 nieuws

F1 roept halleluja over Red Bull: 'Hun aandrijflijnen fundamenteel voor toekomst F1'

F1 roept halleluja over Red Bull: ‘Hun aandrijflijnen fundamenteel voor toekomst F1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens Stefano Domenicali , CEO van de Formule 1, is de nieuwe motorafdeling van Red Bull een ‘fundamenteel’ onderdeel van het toekomstige succes van de Formule 1. Omdat Honda eind 2021 uit de serie stapt, heeft Red Bull besloten zijn motoractiviteiten over te nemen en een nieuwe faciliteit op te zetten in hun basis in Milton Keynes, waar Red Bull Powertrains wordt gehuisvest.

Dat betekent dat Red Bull zich bij Ferrari zal voegen als motorfabrikant die zijn chassis en power unit-divisies onder één dak heeft. Domenicali maakte duidelijk dat Red Bull, toch al een zeer belangrijke partner voor de F1, nu ‘fundamenteel’ zal worden voor de toekomst van de serie.

“Want buiten de geloofwaardigheid die Red Bull vanuit sportief oogpunt heeft bereikt in de Formule 1, is het een partner die een fundamentele stabiliteit geeft voor de toekomst”, vertelde Domenicali aan La Gazzetta dello Sport.

“Het feit dat zij in de komende jaren niet alleen het chassis zullen verzorgen, maar ook een onafhankelijke leverancier van krachtbronnen zullen vertegenwoordigen, garandeert het aanbod van krachtbronnen voor de onafhankelijke teams. Het is dus iets dat nog meer waarde geeft aan de Formule 1 zelf.”

Red Bull-directeur Christian Horner onthulde onlangs dat er gesprekken gaande zijn over een kostenplafond voor motorontwikkeling, dat naast het huidige chassisplafond zou komen te liggen.

Volgens Domenicali is het belangrijk om kostenverlaging centraal te stellen in de strategie van de Formule 1, vandaar de invoering van het budgetplafond. “De Formule 1 heeft besloten om zijn strategische groei op te zetten zonder als prioriteit te stellen de inkomsten te verhogen, zoals andere sportplatforms proberen te doen”, legde hij uit.

“We hebben de noodzaak om de kosten te verminderen centraal gesteld. Alleen door de kosten te verlagen, kunnen we begrijpen hoe we concurrerend kunnen zijn.”

“De uitdaging is dat de beperkingen van de kosten niet alleen beperkingen zijn over hoeveel je kunt uitgeven, maar ook over een manier van werken die deel uitmaakt van het werk van de teams die dit probleem nooit hebben gehad. De effecten zijn dus niet alleen kwantitatief, maar in de manier van werken ook kwalitatief.”

Voor 2022 introduceert de Formule 1 ook een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 roept halleluja over Red Bull: ‘Hun aandrijflijnen fundamenteel voor toekomst F1’