Het laatste formule 1 nieuws

F1-schandalen: Schumacher krijgt megastraf na merkwaardige acties

F1-schandalen: Schumacher krijgt megastraf na merkwaardige acties

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het had op 10 juli 1994, vandaag precies 27 jaar geleden, een prachtig gevecht kunnen worden tussen Michael Schumacher (Benetton) en Damon Hill ( Williams ) in de Grand Prix van Groot-Brittannië . Benetton was dat jaar bijna niet te stuiten, maar Hill pakte de poleposition voor zijn thuisrace.

In de opwarmronde echter was het Schumacher die tot twee keer toe Hill inhaalde om na enkele bochten de leidende positie weer terug te geven. In de tweede opwarmronde na problemen voor David Coulthard deed hij hetzelfde. Het was echter niet toegestaan en de wedstrijdleiding vertaalde de gebruikelijke straf van achteraan moeten starten in een tijdstraf van vijf seconden.

Voor de wedstrijdleiding was het duidelijk dat dit een stop-and-go-panalty van vijf seconden was, Benetton redeneerde dat die vijf seconden opgeteld zouden worden bij de eindtijd van de race. Terwijl Benetton kibbelde met de wedstrijdleiding kwam Schumacher niet binnen, waarna hem de zwarte vlag werd getoond. Hij werd uit de race gehaald. Maar Schumacher en Benetton reden door en losten uiteindelijk veel te laat de stop-and-go-penalty alsnog in. De zwarte vlag werd ingetrokken en Schumacher pakte de tweede plaats in de GP, achter Damon Hill.

Schumacher zou aangeven de zwarte vlag nooit te hebben gezien, een uitleg waar de FIA weinig waarde aan hechte. Schumacher werd daarop alsnog gediskwalificeerd en geschorst voor twee Grands Prix. Benetton moest bovendien een boete van 500.000 dollar betalen. Benetton ging in beroep tegen de straf, maar bijna twee maanden later werd de straf bepaald dat de straf bleef staan. Schumacher zou zodoende de Grands Prix van Italië en Portugal missen, waardoor de titelstrijd in 1994 opeens nog heel spannend werd.

De Formule 1-fans weten dat het veel geld kost om een F1-coureur te worden. Karten is al niet goedkoop en de opstapklassen richting de Formule 1 kosten voor de coureurs alleen nog maar meer geld. Toch blijft de grote vraag: hoeveel kost het nou daadwerkelijk om een F1-coureur te worden? RacingNews365 geeft een beter overzicht van de kosten in de volgende video. Om deze content te zien moet je cookies accepteren

Je hebt momenteel niet alle benodigde cookies […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-schandalen: Schumacher krijgt megastraf na merkwaardige acties