Het laatste formule 1 nieuws

F1-stewards weer inconsistent in Mexico?: "Er zijn heel veel factoren die meespelen"

F1-stewards weer inconsistent in Mexico?: “Er zijn heel veel factoren die meespelen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo raakten elkaar in de eerste bocht tijdens de Grand Prix van Mexico Stad. Het deed de wenkbrauwen fronzen, omdat de stewards keken naar het incident tussen de twee Formule 1-coureurs en niets deden. Vooral als je je bedenkt dat in de race in Turkije Pierre Gasly nog een straf kreeg voor een soortgelijk incident met Fernando Alonso. Wanneer wedstrijdleider Michael Masi naar een tekort aan consistentie wordt gevraagd, wijst hij dat resoluut van de hand. “Nee, ik denk niet dat er een tekort aan inconsistentie is, omdat je alles op bepaalde verdiensten moet bekijken”, aldus Masi tegenover Pitpass. “Je moet naar alle onderdelen kijken en elk incident en zien hoe het verloopt. Om te beginnen, in Turkije was het nat, hier was het droog. En een compleet andere bochtenconfiguratie. Er zijn heel veel zaken, maar zoals ik zei, ik heb voor een groot deel of wat dan ook, niet naar het incident gekeken.”

Wanneer gevraagd wordt of een reden om Ricciardo niet te straffen, het halen van de apex, onderdeel was van de beslissing van de stewards reageert Masi. “Dat kan een scenario zijn”, legt de wedstrijdleider uit. “Als we de auto’s van dichtbij bekijken, waar ze allemaal vergeleken worden met elkaar, zijn er heel veel factoren die meespelen. De stewards waren van mening dat het bij deze gelegenheid in bocht 1 een race-incident was.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-stewards weer inconsistent in Mexico?: “Er zijn heel veel factoren die meespelen”