Het laatste formule 1 nieuws

F1 strafpunten: Wie waren de engeltjes en bengeltjes in 2020?

F1 strafpunten: Wie waren de engeltjes en bengeltjes in 2020?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formule 1-coureurs doen er alles aan om zo hoog mogelijk te eindigen in de stand van het wereldkampioenschap, maar er is een ander lijstje waarop ze het liefst zo laag mogelijk staan.

duikt in de cijfers.

aan het seizoen begon: Sebastian Vettel. De viervoudig wereldkampioen startte aan het seizoen als leider van de strafpuntentabel met zeven punten achter zijn naam. Hij gedroeg zich afgelopen seizoen echter opvallend netjes en kreeg geen enkel strafpunt toebedeeld.

. De Red Bull-coureur kon in het kampioenschap geen potten breken maar was met zeven strafpunten in dit lijstje wel de smaakmaker. Albon kreeg strafpunten op Silverstone (aanrijding met Magnussen), Monza (Grosjean buiten de baan gedwongen), Sochi (incorrect terugkeren op de baan) en op de Nürburgring (aanrijding met Kvyat).

was zelfs bovenaan het strafpuntenkampioenschap geëindigd als zijn twee punten van de Grand Prix van Rusland niet waren kwijtgescholden door de FIA. De Mercedes-coureur kreeg in eerste instantie twee punten op zijn licentie vanwege het maken van proefstarts op de verkeerde positie. Daarmee stond hij korte tijd op de grens van een schorsing, totdat de wedstrijdleiding in Turkije de punten uit Sochi kwijtschold. Dat bracht zijn eindtotaal op zes stuks. Vier daarvan verzamelde hij al tijdens de seizoensopener in Oostenrijk: twee vanwege het niet voldoende vaart minderen onder een gele vlag en twee vanwege de aanrijding met Albon in de race. De andere twee punten van Hamilton komen uit Italië. De Mercedes-coureur kreeg ze toebedeeld nadat hij op Monza de pitstraat in reed terwijl het licht op rood stond. De daaropvolgende tijdstraf in de race kostte hem de kans op een overwinning, wat de weg vrijmaakte voor een van de grootste verrassingen van het jaar.

Met zijn zes strafpunten eindigde Hamilton op de tweede plaats in de lijst, op gelijke hoogte met George Russell. De talentvolle Brit werd slechts tweemaal bestraft, maar wel stevig: drie punten op zowel Silverstone als Istanbul Park voor het negeren van gele en dubbele gele vlaggen. Nummer vier op de lijst was eveneens een Brit: Lando Norris. De McLaren-rijder eindigde het jaar met vijf punten achter zijn naam. F1-coureurs zonder strafpunten in 2020

De lijst met […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 strafpunten: Wie waren de engeltjes en bengeltjes in 2020?