Het laatste formule 1 nieuws

F1-teams naarstig op zoek naar oplossing voor bomvolle kalender

F1-teams naarstig op zoek naar oplossing voor bomvolle kalender

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kalender 2021 Vanwege de coronacrisis waren veel werkende mensen aan huis gebonden, maar in de wereld van Formule 1 is dat voor het grootste gedeelte natuurlijk niet mogelijk. De kalender die steeds voller begint te raken vormt daarom een uitdaging voor de teams, dus is men naarstig op zoek naar oplossingen.

De Formule 1 kan op veel kritiek rekenen na het lanceren van de kalender voor 2021. Met maar liefst 23 races in het verschiet maken sommige teambazen zich zelfs zorgen over hun team en de enorme druk die dit op zal leveren. Toto Wolff en Mattia Binotto zullen bijvoorbeeld niet meer bij elke Grand Prix aanwezig zijn en ook bij Williams werken extra mensen vanuit de fabriek om het reizen terug te dingen. Volgens Dave Robson, hoofd ‘vehicle performance’ bij het Britse team, wordt het echter enorm lastig voor teambazen en engineers om hun werk vanaf afstand goed te kunnen doen.

Artikel gaat verder onder video “Ik kan alles op afstand doen en heb alles tot mijn beschikking op de fabriek, maar het is echt enorm lastig,” zo zei de Williams-man. “Je realiseert je hoeveel nuance en gesprekken je mist en hoe moeilijk het is om de eindjes aan elkaar te knopen. Het is dus niet makkelijk, vooral als de omstandigheden zijn zoals in Turkije.” In Istanbul verliep het raceweekend vrij chaotisch vanwege het gloednieuwe asfalt en de zware regenval, waardoor de ene spin en gele vlag de ander opvolgde. Volgens Robson was het in een ‘normaal’ raceweekend een stuk eenvoudig geweest om niet op locatie aanwezig te zijn.

Wolff denkt eraan om zijn teams te laten rouleren, zodat de monteurs niet uitgeput raken. “Degenen die de garages opzetten en afbreken en de monteurs die ’s nachts doorwerken als iets fout gaat zijn de mensen die het hardste werken, dat mag je niet vergeten,” zo wordt de Mercedes-teambaas geciteerd door Motorsport.com . Er wordt volgens Wolff daarom ook gekeken naar de mogelijkheden van een ander systeem met een tweede crew. Ook Max Verstappen en Christian Horner zijn niet bepaald te spreken over de hoeveelheid races vanaf volgend jaar.

Laat je horen! […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-teams naarstig op zoek naar oplossing voor bomvolle kalender