Het laatste formule 1 nieuws

F1-teams van Mercedes en Williams breiden samenwerking uit vanaf 2022

F1-teams van Mercedes en Williams breiden samenwerking uit vanaf 2022

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Williams gebruikt al sinds 2014 de motoren van Mercedes en vanaf 2022 zal het team ook versnellingsbakken en hydraulische componenten leveren aan het Engelse team uit Grove.

In de hele geschiedenis van Williams heeft het team altijd zelf hun eigen versnellingsbakken en componenten gemaakt, maar door de sterkere band tussen Mercedes en Williams zal dit Williams in staat stellen om op de lange termijn een efficiënter ontwerp- en fabricageproces in eigen huis te implementeren, waardoor het team zijn middelen effectiever kan inzetten op andere gebieden van de auto. Williams blijft intern andere chassisonderdelen ontwerpen en produceren.

Teambaas en CEO van Mercedes Toto Wolff zei: “We zijn verheugd om onze technische samenwerking met Williams uit te breiden door middel van deze nieuwe overeenkomst. Voor Williams is het verstandig om alles over te nemen qua motor, omdat ze onze motor al hebben sinds 2014. Voor ons team is het ook zinvol op economisch gebied om een ander team te voorzien als straks de nieuwe regels in worden gevoerd. Dit is een project waar we al een hele tijd over hebben gediscussieerd met Williams en ik ben blij dat we het tot stand hebben kunnen brengen.”

Simon Roberts, de teambaas van Williams is ook verheugd over de samenwerking: “Ik ben blij dat onze goede relatie met Mercedes verlengd is en dat we meer beschikbaar krijgen dan alleen maar de motor. Williams is een zelfstandig team, maar de Formule 1 is aan het evolueren en als team moeten we kunnen reageren op het huidige klimaat zodat we het team in de beste positie kunnen zetten zodat het competitief kan zijn op de baan. Deze lange termijn deal met Mercedes is een positieve stap voor ons strategische plan voor in de toekomst, terwijl we onze ontwerp- en productiecapaciteiten behouden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-teams van Mercedes en Williams breiden samenwerking uit vanaf 2022