Het laatste formule 1 nieuws

'F1-teams worden oneerlijk uitbetaald voor Drive to Survive'

‘F1-teams worden oneerlijk uitbetaald voor Drive to Survive’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Drive to Survive De Netflix-docuserie Drive to Survive is razend populair onder de Formule 1-fans, maar niet alle teams zijn er even blij mee. Het licentiegeld zou namelijk niet eerlijk worden verdeeld onder de renstallen, waardoor de kleinere teams zich achtergesteld voelen.

De Formule 1 is een sport dat steeds populairder wordt, en dus besloot Netflix werk te maken van een docuserie. In 2019 kwam verscheen het eerste seizoen op de streamingdienst en toen focuste de Netflix-crew zich eigenlijk alleen maar op de kleine teams. De topteams, dus Mercedes , Red Bull en Ferrari , stonden niet direct te springen om een filmcrew in hun pitbox. Men kon echter niet om het succes van de serie heen en dus besloot iedereen hun deuren te openen voor de filmploeg. Het biedt de mogelijkheid om F1-fans een kijkje achter de schermen te geven en bepaalde zaken toe te lichten, maar niet iedereen is er nog even blij mee.

Artikel gaat verder onder video

Het kenmerk van de afleveringen van de serie is dat ze zich voornamelijk op één ding of persoon focussen. Dit betekent dat sommige teams een beetje in de vergetelheid raken en niet evenveel schermtijd krijgen. Daarnaast zou de uitbetaling ook niet eerlijk gebeuren. Netflix heeft namelijk een licentie betaald aan de Formule 1 en dus niet aan de individuele teams. Dit betekent dat de F1 zelf bepaalt hoeveel ze betaalt aan elk team. Het verschil tussen de topteams en de kleinere renstallen zou heel groot zijn volgens Motorsport-Total . De verschillen kunnen wel oplopen tot een miljoen dollar.

Dat is op z’n minst opmerkelijk te noemen, aangezien de hele docuserie begon bij de kleine teams. Zij creëerden een draagvlak voor Netflix, maar nu de grotere teams wel geïnteresseerd zijn worden zij een beetje naar de zijkant geduwd. Het geldt overigens niet voor alle kleinere teams. Haas krijgt bijvoorbeeld altijd veel schermtijd, maar qua betaling valt het wel vies tegen. “Ik denk dat ze ons maar moeten uitbetalen gebaseerd op hoeveel we in de media komen,” grapt Guenther Steiner. De Italiaan staat ook wel bekend als het scheldkanon van de Formule 1 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘F1-teams worden oneerlijk uitbetaald voor Drive to Survive’