Het laatste formule 1 nieuws

F1 TV-app komt uit voor Android TV, Google TV, Amazon Fire TV en Apple TV

F1 TV-app komt uit voor Android TV, Google TV, Amazon Fire TV en Apple TV

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

F1 TV, de officiële streamingdienst voor het kijken naar Formule 1-races, heeft apps voor Google TV, Fire TV en Android TV gekregen. Daarmee kunnen gebruikers de dienst direct op hun mediaspelers gebruiken. Er verscheen recent al een F1 TV-app voor Apple TV.

De televisie-apps zijn uitgebracht in aanloop naar de grand prix van Brazilië, die dit weekend plaatsvindt. Dat meldt de organisatie van de Formule 1 op zijn website . Er wordt specifiek melding gemaakt van Amazon Fire TV en Google TV, maar Tweakers kon de F1 TV-app ook installeren op een Android TV-mediaspeler. Een app voor Apple TV werd kort geleden al uitgebracht , zonder enige aankondiging.

Gebruikers kunnen in de app racesessies selecteren die ze willen bekijken, en de app biedt ondersteuning voor alle beschikbare camera-feeds die F1 TV biedt. De streamingdienst ondersteunt een 1080p-resolutie op 50fps. Een F1 TV Pro-abonnement, dat toegang biedt tot live F1-races, kost 8 euro per maand of 65 euro per jaar. Een ‘regulier’ F1 TV-abonnement kost maandelijks 3 euro, of 27 euro op jaarbasis. Daarmee kunnen gebruikers races terugkijken, maar niet live streamen.

Er waren eerder nog geen officiële F1 TV-apps voor settopboxen beschikbaar. De F1 TV-smartphoneapp ondersteunt sinds eerder dit jaar al wel ondersteuning voor casten naar Chromecast- en AirPlay-apparaten. Eerder werd ook al gemeld dat er in 2021 native F1 TV-apps voor mediaboxen beschikbaar zou komen, wat nu dus is gebeurd. F1 TV blijft ook na het 2021-seizoen beschikbaar in Nederland, wanneer ViaPlay de F1-uitzendrechten overneemt van Ziggo. De F1 TV-app voor Android TV

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 TV-app komt uit voor Android TV, Google TV, Amazon Fire TV en Apple TV