Het laatste formule 1 nieuws

'F1 vangt honderden miljoenen voor GP Saoedi-Arabië'

‘F1 vangt honderden miljoenen voor GP Saoedi-Arabië’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Donderdag maakten de Formule 1 -bazen en Saoedi-Arabië wereldkundig dat er in november 2021 door de straten van Jeddah wordt geracet voor een Formule 1-Grand Prix. De twee partijen zijn een samenwerking voor een langere tijd aangegaan en in de daaropvolgende jaren zal de GP van Saoedi-Arabië zich verplaatsen naar een nog te bouwen circuit.

De Daily Mail weet te melden dat er een contract is afgesloten voor een periode van tien jaar en dat er 650 miljoen dollar (~ 550 miljoen euro) is gemoeid met de deal. Het land uit het Midden-Oosten zal elk jaar ongeveer 65 miljoen dollar overmaken naar de Formule 1 voor het hosten van de Formule 1-race. Andere organisatoren betalen aanzienlijk minder voor het hosten van een race.

Aan het begin van het jaar tekende F1 overigens ook al een grote sponsordeal met Aramco, de staatsoliemaatschappij van Saoedi-Arabië. Ook daar was veel geld mee gemoeid en daaruit vloeide naar verluidt de Saoedische GP ook voort.

Is Hulkenberg de ideale teamgenoot voor Max Verstappen ? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het hieronder in de nieuwste RN365-podcast.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘F1 vangt honderden miljoenen voor GP Saoedi-Arabië’