Het laatste formule 1 nieuws

F1 verklaard: Waarom heet race 2 de Grand Prix van Stiermarken?

F1 verklaard: Waarom heet race 2 de Grand Prix van Stiermarken?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

13:07 – Door het coronavirus duurde het een stuk langer dan gepland voordat het Formule 1-seizoen 2020 echt van start ging. Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver, met de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring. De race mondde uit in een groot spektakel, met de nodige incidenten, safety car-periodes, uitvallers en tijdstraffen.

Mercedes F1-coureur Valtteri Bottas zegevierde in de seizoensopener nadat hij al vanaf pole-position was vertrokken. Ferrari-rijder Charles Leclerc herstelde zich sterk na een teleurstellende kwalificatie door als tweede te eindigen, gevolgd door de grote verrassing Lando Norris in zijn McLaren. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton kwam als tweede over de streep maar zakte door een tijdstraf van vijf seconden na een incident met Alexander Albon weg tot de vierde plaats. Max Verstappen werd door een technisch probleem de eerste uitvaller van het seizoen. Waarom racet de Formule 1 tweemaal op hetzelfde circuit?

De uitbraak van het COVID-19 virus en de wereldwijde reisbeperkingen zorgden ervoor dat de Formule 1 de kalender voor het seizoen 2020 flink moest aanpassen. Diverse races werden geschrapt, waaronder de Grand Prix van Nederland. Na lang puzzelen kwam de organisatie met een nieuwe kalender. Het programma is nog niet volledig bekend maar wel is duidelijk dat de eerste acht GP’s in Europa plaatsvinden.

Het idee achter deze Europese reeks was om de reisafstanden van de teams te beperken om een herhaling van de Grand Prix van Australië te voorkomen. De geplande seizoensopener moest kort voor de start van de eerste vrije training worden afgeblazen nadat een monteur van McLaren positief was getest op het coronavirus.

De Formule 1-organisatie mikt op minimaal vijftien Grands Prix in 2020. Om de kalender flink te vullen heeft men ervoor gekozen om meerdere races op hetzelfde circuit te laten plaatsvinden. Oostenrijk was een van de eerste landen die openlijk te kennen gaf interesse te hebben in het organiseren van meerdere F1-races. Circuiteigenaar Red Bull kreeg toestemming van de overheid om de GP’s te organiseren. Wat betekent Stiermarken?

Stiermarken is een regio in het zuidoosten van Oostenrijk. In dit gebied ligt ook Spielberg, de locatie van de Red Bull […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 verklaard: Waarom heet race 2 de Grand Prix van Stiermarken?