Het laatste formule 1 nieuws

F1 voegt Nürburgring, Imola en Portimao toe aan 2020-kalender

F1 voegt Nürburgring, Imola en Portimao toe aan 2020-kalender

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In tijden van corona heeft de Formule 1 steevast aangegeven tussen de vijftien en achttien races te willen organiseren. Met het persbericht van vrijdag komt dat streven in zicht. Het aantal bevestigde races komt namelijk op dertien, terwijl de verwachting luidt dat het F1-seizoen eindigt met drie races in respectievelijk Bahrein en Abu Dhabi. De lastige legpuzzel door de mondiale coronacrisis lijkt daarmee gelegd.

Niet Hockenheim, maar juist de Nürburgring maakt Duitse GP mogelijk
Als onderdeel van deze plannen keert de Formule 1 voor het eerst sinds 2013 terug op de Nürburgring. In eerste instantie leek Hockenheim een Duitse GP te organiseren in 2020, maar dat bleek niet haalbaar doordat de coronamaatregelen in Duitsland per deelstaat verschillen. In Baden-Württemberg, waar de Hockenheimring onder valt, mogen evenementen met maximaal vijfhonderd toeschouwers worden georganiseerd en dat is volgens circuitdirecteur Jörn Teske te weinig om een GP rendabel te krijgen. “Daardoor is ons circuit minder interessant voor F1 dan banen die al wel bepaalde vrijstellingen hebben. Bovendien hebben wij steeds aangegeven dat het organiseren van een F1-race juist in deze tijd financieel zinvol moet zijn.”

Doordat de COVID-19-situatie in Duitsland redelijk onder controle lijkt, bleef de Formule 1 na dit bericht met bovenmatige interesse naar onze Oosterburen kijken. Dit is ook het moment waarop de Nürburgring in beeld is gekomen. Dat circuit behoort tot de deelstaat Rheinland-Pfalz en daar zijn de coronaregels net iets anders. Zodoende zijn de Formule 1 en de Nürburgring wél tot een akkoord gekomen voor dit seizoen. In het gunstigste geval hoopt men op een race met publiek, zij het in beperkte mate. “Maar dat kunnen we nu nog niet beloven, er is nog niets goedgekeurd. Wel werken aan plannen om publiek te ontvangen, net zoals ze dat in de Bundesliga doen”, zegt circuitdirecteur Mirco Markfort tegen GPUpdate.net . De eerste F1-race in de Eifel sinds 2013 staat relatief laat gepland, voor het weekend van 9 tot en met 11 oktober.

Gewijde grond en nieuw terrein: Imola en Portimao
Nog meer historische betekenis kan worden toegekend aan de F1-terugkeer van Imola, waar drie weken later (op 1 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 voegt Nürburgring, Imola en Portimao toe aan 2020-kalender