Het laatste formule 1 nieuws

F1 wil Amerikanen op de grid, puntensysteem superlicentie lijkt probleem

F1 wil Amerikanen op de grid, puntensysteem superlicentie lijkt probleem

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Echt een probleem is het niet, maar het is wel iets waar de Formule 1 verandering in zou willen zien komen: er staan geen Amerikanen op de grid. Amerika is een grote markt en heeft vanaf 2022 ook nog eens twee Grands Prix op de kalender staan. Populariteit in Verenigde Staten neemt toe

De Formule 1 wordt steeds groter in de Verenigde Staten. Netflix-serie Drive to Survive, Haas F1 , maar ook de populariteit van Circuit of the Americas en de nieuwe Miami Grand Prix helpen daar flink aan mee. Eén belangrijk ding ontbreekt echter nog altijd, want er is geen Amerikaanse coureur te zien op de grid. Hier zou de F1 graag verandering in zien komen.

Dit heeft mede te maken met het feit dat veel Amerikanen kiezen voor de route naar de IndyCar Series. Wanneer een IndyCar-coureur toch de overstap naar F1 wil maken, moet hij of zij eerst nog eens 40 punten zien te scoren voor een superlicentie. Alleen de kampioen van de IndyCar Series krijgt 40 punten, terwijl bijvoorbeeld in de Formule 2 de volledige top drie genoeg punten scoort.

CEO van de F1 Stefano Domenicali ziet ook graag een Amerikaan op de grid, maar aan het puntensysteem voor een superlicentie kan hij weinig veranderen, dat is de taak van de FIA. “Ik zou zeggen dat de definitie van de punten voor de superlicentie verantwoordelijkheid is van de F1” , legt hij uit bij SoyMotor.com .

“Ik denk dat er elk jaar dit gesprek is, dat te maken heeft met het feit dat er elk jaar, afhankelijk van de technische uitdaging van het kampioenschap, een complexe sleutel is om te volgen. En ik denk dat dat iets is waar de FIA Single Seaters Commissie zich mee bezig moet houden” , besluit Domenicali.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 wil Amerikanen op de grid, puntensysteem superlicentie lijkt probleem