Het laatste formule 1 nieuws

F1-winnaars onder de indruk van Verstappen: "Wat een durf en daadkracht"

F1-winnaars onder de indruk van Verstappen: “Wat een durf en daadkracht”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De dominante zege van Max Verstappen in Mexico heeft bij veel mensen een grote indruk achtergelaten. Zo ook bij Sir Jackie Stewart en David Coulthard, die beiden een indrukwekkende carrière als Formule 1-coureur achter de rug hebben.

“Wat was dat schitterend” , zegt drievoudig wereldkampioen Sir Jackie Stewart, geciteerd door NOS . “Een zeer gedurfde manoeuvre, want de snelheid is op die plek heel hoog, de tanks zitten nog vol, de banden en de remmen zijn koud. Je weet nooit precies hoe de auto reageert als je zo laat in de ankers gaat.”

Hij vervolgt: “Max’ zege is een prestatie van wereldformaat. Hij was de hele race dominant en leek in elke bocht de snelste.” Stewart hoopt dat de titelstrijd pas in Abu Dhabi beslist wordt, maar heeft wel een duidelijke voorkeur als het zo ver is. “De Formule 1 is toe aan een nieuwe kampioen”, besluit de Schot. Verstappen geprezen voor kampioenwaardige inhaalmanouvre

Landgenoot David Coulthard, die zelf dertien zeges op zijn naam schreef in de Formule 1, is ook zwaar onder de indruk. “Verstappens start was ijzersterk” , begint de voormalig McLaren- en -Red Bull Racing-coureur. “Ongelooflijk dat Max weet dat hij op die plek zo laat kan remmen. Hij besliste er meteen de race. Echt een geweldige manoeuvre, wat een durf en een daadkracht.”

“Het was best riskant, maar hij zat aan de linkerkant naast Bottas en Hamilton” , vervolgt de 50-jarige Schot. “Dat is de lijn waar je normaal ook de bocht in duikt. De coureurs die aan de binnenkant zitten moeten altijd eerder op de rem trappen, dat wist Max uiteraard. Hij zat precies goed. Het was zonder meer een van de moves van het jaar, een wereldkampioen waardig. Groots.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-winnaars onder de indruk van Verstappen: “Wat een durf en daadkracht”