Het laatste formule 1 nieuws

F1 wintertest 2021: Lees alles wat je moet weten voor de start van het seizoen

F1 wintertest 2021: Lees alles wat je moet weten voor de start van het seizoen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1 -seizoen van 2021 gaat eindelijk beginnen. Na de winterstop die voor het gevoel altijd te lang duurt, staat nu de wintertest op het programma in Bahrein. Lees hier alles wat je moet weten over deze test. Waarom een wintertest?

In het verleden was testen voor Formule 1-teams heel normaal. De grote teams hadden allemaal hun eigen baan en konden daar dagenlang testen. Het hele jaar als ze zouden willen. Dat werd de Formule 1 echter te gek, want daardoor liepen de verschillen tussen de grote en arme teams alleen maar op. In 2009 kwam daar verandering in.

Met de compleet nieuwe reglementen voor de wagens van 2009, werd er ook besloten om niet meer per team te kunnen testen. Dit testen werd verboden, en er kon alleen nog maar in de open test worden gereden. Dit werden de wintertests. In november 2008 werd de eerste test voor alle teams gehouden, al was Toyota daarbij afwezig.

Voorafgaand aan het seizoen van 2009 ontstond de wintertest zoals we die tegenwoordig kennen. Een test met alle teams op het circuit van Barcelona (of ergens anders in Spanje) om de deelnemers de kans te geven om toch nog de nieuwe wagen te testen. In 2021 is dat echter enorm ingekort, en voor het eerst ook in Bahrein. Formule 1 2021

De Formule 1 ziet er sinds 2020 namelijk even iets anders uit door het coronavirus. Men moet nog meer denken aan het besparen van kosten, en dus werd besloten om zoveel mogelijk van de wagens uit 2020 mee te nemen naar 2021. De ontwikkeling werd op een paar tokens na bevroren, zodat teams ook niet veel hoeven te testen.

Drie dagen zijn er beschikbaar voor de teams in Bahrein, maar sinds het besluit is er toch een hoop veranderd. Pirelli heeft namelijk last-minute besloten om toch met nieuwe banden te komen, en met een nieuwe vloer en simpelere diffuser hebben ook de teams nog wat moeten aanpassen van de FIA . Dit zijn uiteindelijk toch geen kleine wijzigingen.

De klap is voor McLaren het grootst, dat voor 2021 een nieuwe motor op het programma […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 wintertest 2021: Lees alles wat je moet weten voor de start van het seizoen