Het laatste formule 1 nieuws

F1-wintertest in Bahrein: Op deze dagen komen de coureurs in actie

F1-wintertest in Bahrein: Op deze dagen komen de coureurs in actie

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1 -seizoen gaat eindelijk weer beginnen, en zoals gewoonlijk begint het seizoen met de wintertest. Dit jaar is dat echter niet in Barcelona, maar doen de coureurs en teams hun voorbereiding in Bahrein. Lees hier wie er wanneer in actie komt.

De Formule 1 wilde in 2021 weer terug naar een ‘normaal seizoen’, maar voor de start van het seizoen is dat eigenlijk al niet gelukt. De Grand Prix van Australië moest worden verplaatst en dus begint het seizoen in Bahrein. Vanwege die start in Bahrein wordt ook de wintertest daar gehouden, waardoor men voor het eerst het seizoen niet opent in Spanje. Testen in Bahrein

De wintertest is dit seizoen sowieso al een speciale editie, want met maar drie testdagen kregen de teams en coureurs nog nooit zo weinig tijd om zich voor te bereiden op het seizoen. Alles staat in het teken kosten besparen, nu de sport en ook de teams nog altijd lijden onder de gevolgen van het coronavirus.

Vrijdag, zaterdag en zondag komen de teams in actie, maar zoals altijd kunnen ze maar één wagen per dag in zetten. Dat betekent dat er per coureur maar anderhalve dag beschikbaar is om te testen. Lastig voor de drie ‘Rookies’ van dit seizoen en de coureurs die zijn overgestapt naar een ander team. Zie hieronder wie op welke dag in actie komt in Bahrein:

Team Vrijdag Zaterdag Zondag Mercedes N.N.B. N.N.B. N.N.B. Aston Martin N.N.B. N.N.B. N.N.B. Alpine N.N.B. N.N.B. N.N.B. AlphaTauri N.N.B. N.N.B. N.N.B. Alfa Romeo N.N.B. N.N.B. N.N.B. Haas Schumacher/Mazepin Mazepin/Schumacher Schumacher/Mazepin

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1-wintertest in Bahrein: Op deze dagen komen de coureurs in actie