Het laatste formule 1 nieuws

F1 zit momenteel vol met talent, 'maar Verstappen zal Hamilton gaan opvolgen'

F1 zit momenteel vol met talent, ‘maar Verstappen zal Hamilton gaan opvolgen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton kan dit seizoen het record van het meeste aantal wereldkampioenschappen verbreken. Een ongelofelijk aantal, maar volgens Ross Brawn staat de opvolger al klaar om zijn grote schoenen op te vullen.

Zo’n beetje elk weekend verbreekt Lewis Hamilton weer een record, waardoor hij nooit uit de geschiedenisboeken van de de Formule 1 zal verdwijnen. De Brit staat bij velen dan ook bovenaan het lijstje van de beste coureur aller tijden. Wanneer hij de koningsklasse van de motorsport verlaat, zal hij een gapend gat achterlaten.

Dan is natuurlijk de vraag wie zijn plek zal gaan overnemen. Die vraag werd ook gesteld aan Ross Brown tijdens het radioprogramma In Conversation With… op BBC 4. “Dat is eigenlijk een makkelijke vraag: Ik denk dat Max Verstappen de volgende is op de troon” , stelt de Director of Motorsport van de Formule 1. Nog meer talent naast Verstappen

Ondanks dat Brawn Verstappen ziet als de meest waarschijnlijke opvolger van Hamilton, is de Nederlander niet de enige in de sport die geboren is om te racen. “De Formule 1 is momenteel gezegend met het aantal jonge coureurs die doorbreken. Er zijn nu een paar briljante coureurs in de sport zoals Charles Leclerc en Lando Norris .”

Tijdens het gesprek krijgt Brawn ook de vraag welke van de jonge, Britse coureurs hij momenteel het beste acht. “Ik denk dat het een gelijkspel is tussen Lando Norris en George Russell . Ik zou niet willen zeggen welk van de twee het sterkste gaat zijn in de toekomst” , sluit de topman mee af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 zit momenteel vol met talent, ‘maar Verstappen zal Hamilton gaan opvolgen’