Het laatste formule 1 nieuws

F1 zomerstop recap: Wat gebeurde er met Max Verstappen en social media?

F1 zomerstop recap: Wat gebeurde er met Max Verstappen en social media?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het F1 seizoen van 2021 is er eentje van veel opmerkelijke gebeurtenissen. In de eerste helft van het seizoen is er veel gebeurd, onder andere op social media. Nu de zomerstop is gearriveerd voor de Formule 1, is het een goed moment voor een recap. Eindelijk een uitdager voor Hamilton

De afgelopen seizoenen in de Formule 1 zijn niet heel spannend geweest al het aankomt op het kampioenschap. Lewis Hamilton heeft namelijk met speels gemak zeven wereldtitels op zijn naam kunnen zetten, omdat er geen enkele uitdager was voor de Britse coureur. In 2021 is daar eindelijk verandering in gekomen.

Door de nieuwe reglementen voor de vloer is het gat tussen Mercedes en Red Bull Racing namelijk gedicht, wat al meteen duidelijk werd tijdens de Grand Prix van Bahrein – de eerste race van het seizoen. Tijdens de eerste paar races waren de bolides van de twee topteams aan elkaar gewaagd en moesten Max Verstappen en Lewis Hamilton het uitvechten op het asfalt. De ene keer kwam de Brit als overwinnaar uit het gevecht en andere keren de Nederlander.

Iets wat wel duidelijk werd tijdens het eerste helft van het F1-seizoen van 2021, is dat Hamilton een stuk meer fouten maakt dan normaal. De coureur van Mercedes wordt normaal gezien als een feilloze rijder, maar nu er druk op de ketel is gezet door Verstappen, maar de Brit een stuk meer fouten. Zo ging hij van de baan in Imola en maakte hij een cruciale fout in Baku. Verstappen pakt de leiding

Terwijl Red Bull Racing en Mercedes tijdens de eerste aantal races aan elkaar gewaagd zijn – inclusief een paar circuits waar Mercedes duidelijk dominant was. Vanaf Monaco komt daar alleen einde aan. In de krappe stratencircuits van Monaco en Baku is de RB16B duidelijk een betere auto dan de W12. Met name in Monaco kan Verstappen goede zaken doen dankzij een mislukte strategie van Mercedes, waardoor de Nederlander voor het eerste in zijn carrière het wereldkampioenschap in de Formule 1 leidt.

Het momentum ligt op dat moment duidelijk bij de Nederlander en hij zet daar vol op in. Tijdens de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1 zomerstop recap: Wat gebeurde er met Max Verstappen en social media?