Het laatste formule 1 nieuws

F1s: De bloedverwanten van Red Bull Racing deel 1: Stewart Grand Prix

F1s: De bloedverwanten van Red Bull Racing deel 1: Stewart Grand Prix

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De beroemde Jackie Stewart was zeer succesvol als coureur. De Schot won maar liefst drie keer de werelditel. In 1969 zegevierde hij met Matra, in 1971 met Tyrrell en in 1973 opnieuw met Tyrrell. Na het winnen van zijn laatste wereldtitel hing Stewart zijn helm aan de wilgen.

De weg naar de Formule 1 werd niet zomaar bewandeld door vader en zoon Stewart. Eind 1988 kochten zij het Gary Evans Motorsport Team. Het team nam in 1989 deel aan het Britse Formule 3-seizoen. Paul Stewart en Otto Rensing vormde het rijdersduo.

Heel succesvol kon 1989 niet genoemd worden, maar de familie Stewart gaf niet op. In 1990 verkaste Stewart Grand Prix naar Milton Keynes. Het team zou zich daar gaan richten op diverse kampioenschappen: European Formula 3000, Formula 3 en de Formula Vauxhall Lotus. Het bleek de basis te zijn voor enorm veel succes. In de jaren die volgden won het team 12 kampioenschappen en 119 raceoverwinningen.

De volgende stap was de Formule 1. Die stap werd gezet voor het seizoen van 1997 met Ford als motorleverancier. Rubens Barrichello en Jan Magnussen vormden het rijderspaar. Het seizoen verliep alles behalve vlekkeloos. Tijdens de eerste twee races wist geen enkele bolide van Stewart Grand Prix de finish te halen. In Argentinië was het Jan Magnussen die een 10de plaats binnensleepte, maar dat leverde in die jaren nog geen punt op. Rubens Barrichello wist pas tijdens de 5de race van het seizoen voor het eerst de finish te halen. Een briljante 2de plaats in Monaco was dan ook een prachtig resultaat. In de regen liet de Braziliaan zijn ware talent zien in de straten van het ministaatje.

Helaas voor Barrichello zou hij nog heel vaak uitvallen in de races die volgden na Monaco. Van de 17 Grands Prix wist hij er slechts 3 te finishen. Magnussen finishte er slechts 5, maar pakte geen enkel puntje.

In 1998 ging het niet veel beter met Stewart Grand Prix. Barichello zag van de 16 races slechts 5 keer de finishvlag. Wel wist hij een aantal goede resultaten te bemachtigen. Zo werd hij 5de in Spanje en in Canada. Jan […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F1s: De bloedverwanten van Red Bull Racing deel 1: Stewart Grand Prix