Het laatste formule 1 nieuws

F3-leiders rijden elkaar eraf, toptalent Pourchaire profiteert en Verschoor 4e

F3-leiders rijden elkaar eraf, toptalent Pourchaire profiteert en Verschoor 4e

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De tweede race van de Formule 3 op de Oostenrijkse Red Bull Ring is een stuk beter gegaan dan de race op zaterdag, die door de regen vroegtijdig werd afgebroken. Er werd stevig geknokt om de voorste plekken, achteraf wellicht een beetje té stevig, maar het was een leuke race.

Doordat de top-10 van de zaterdag in de Formule 3 op zondag in omgekeerde volgorde start, vertrok de oude Jake Hughes van poleposition, naast Duits F4-kampioen Theo Pourchaire en met Liam Lawson en Richard Verschoor op de tweede rij.

Pourchaire nam bij de start de leiding over, voor Hughes, Lawson en zowel Logan Sargeant als Olli Caldwell, die beiden Verschoor passeerden. Al vrij snel opende Lawson de aanval, met succes: hij pakte de pas 16-jarige Pourchaire én de tien jaar oudere Hughes, die de Franse tiener ook gelijk passeerde.

Hughes nam zijn eerste plek een halve ronde later weer terug, Verschoor duelleerde ondertussen met Caldwell om plek vijf, maar werd daarbij juist gepakt door David Beckmann. Ook de derde Trident-coureur, Lirim Zendeli, leek Verschoor te pakken, maar de Nederlander sloeg terug en ging zelfs weer voorbij Caldwell naar plek zes.

Halverwege de race ging het fout voor Sophia Flörsch: de enige dame in het veld werd van de baan geramd door Aleksandr Smolyar, waardoor de safety car de baan betrad. Geen lekker rondje voor het team van Campos: Flörsch viel uit, Alex Peroni ging het grind in en Alessio Deledda beschadigde zijn voorvleugel.

Op deze plek staat externe inhoud die niet van FOK! afkomstig is. Het tonen van deze inhoud kan ertoe leiden dat de externe partij (waar de inhoud vandaan komt) cookies op jouw computer of device zet. Hiervoor moet je eerst expliciet toestemming geven.

Vlak voor de safety car pakte Lawson de leiding weer terug van Hughes, die bij de herstart gelijk weer het mes tussen de tanden had. Dat leverde flink wat stuivertje wisselen op, maar Lawson hield nog vol. Dat hevige duel schreeuwde om een ongeluk en we werden niet teleurgesteld: bij een actie van Hughes, buitenom Lawson, raakten de twee elkaar op een vergelijkbare manier als Alexander Albon en Lewis […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina F3-leiders rijden elkaar eraf, toptalent Pourchaire profiteert en Verschoor 4e