Het laatste formule 1 nieuws

Fans wereldwijd verkiezen Verstappen niet tot beste coureur van het jaar

Fans wereldwijd verkiezen Verstappen niet tot beste coureur van het jaar

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met zijn Red Bull -bolide wist Max Verstappen het dit jaar de mannen van Mercedes knap lastig te maken. Lewis Hamilton werd regelmatig opgejaagd door de Nederlander, die in een ogenschijnlijk minder goede wagen zat. Valtteri Bottas werd door de Red Bull-coureur op zijn beurt regelmatig verslagen tijdens de race, maar door toedoen van de vele uitvalbeurten van Verstappen, werd hij uiteindelijk toch nog tweede in de strijd om het kampioenschap.

Direct na het seizoen vroeg het officiële Formule 1-kanaal de fans om te oordelen over de prestaties van alle twintig F1-coureurs in 2020, waarbij er rekening moest worden gehouden met het beschikbare materiaal van de coureurs. Ze konden de coureurs beoordelen op een schaal van één tot tien. De fans lieten duidelijk merken dat ze Verstappen geweldig vonden presteren dit kalenderjaar, maar volgens hen was er één coureur nog net wat beter.

Lewis Hamilton werd door de in totaal 40.000 F1-fans die hun stem hebben uitgebracht tot beste coureur van het jaar verkozen. Hij kreeg een 8.8, terwijl Verstappen het moest doen met een 8.7. Sergio Perez, George Russell en Daniel Ricciardo completeren de top vijf. Valtteri Bottas wist zich ook in de top tien te nestelen, maar kreeg wel een mager cijfer van de fans.

Check hieronder de top tien beste coureurs volgens de Formule 1-fans.

Red Bull ging met Max Verstappen voor de wereldtitel in 2020, maar uiteindelijk domineerde Lewis Hamilton. Zelfs de mooie woorden van Helmut Marko konden daar niets aan veranderen. Waar ging het mis voor Red Bull en Verstappen?

RacingNews365 analyseert het seizoen van Verstappen in onderstaande video.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Fans wereldwijd verkiezen Verstappen niet tot beste coureur van het jaar