Het laatste formule 1 nieuws

Fernandez belichaamt de Canadian Dream, Raducanu windt media om haar vinger

Fernandez belichaamt de Canadian Dream, Raducanu windt media om haar vinger

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dit artikel bevat een video. 2:20 Tennistieners veroveren New York: ‘Iedereen zei altijd tegen mij, stop met tennis’ “Stop met tennissen en maak je school af. Je bent niet goed genoeg.” Die boodschap kreeg Leylah Fernandez in haar jonge jaren te horen. Vanavond staat de 19-jarige Canadese tegenover generatiegenoot Emma Raducanu (18) in de verrassende damesfinale van de US Open.

De geschiedenis van de 19-jarige Fernandez is een juweel van een verhaal, dat perfect in de American Dream past. Of de Canadian Dream, beter gezegd.

Fernandez werd geboren in Montreal en kreeg sport met de paplepel ingegoten dankzij onder anderen haar Ecuadoriaanse vader Jorge, een voormalig profvoetballer die zelf op vierjarige leeftijd naar Canada emigreerde. Emma Raducanu en Leylah Fernandez NOS / ANP Al snel bleek de kleine Leylah over een enorme dosis tennistalent te beschikken, maar er was veel tegenwerking. “Veel mensen twijfelden aan mij, mijn familie en mijn dromen”, deed Fernandez haar verhaal aan de vooravond van de finale.

“Ik kan me één leraar herinneren die vond dat ik ermee moest stoppen. Ik ben blij dat ze dat tegen mij zei, want elke dag denk ik even aan dat ene zinnetje en dat geeft mij de kracht om door te gaan.”

Dat de familie Fernandez over doorzettingsvermogen beschikt, bleek ook wel uit de beslissing van moeder Irene Exevea, een Canadese met Filipijnse roots. Zij verliet het gezin voor drie jaar voor een baan in Amerika, Californië, om de droom van de toen 10-jarige Leylah waar te kunnen maken en om het gezin financieel te ondersteunen.

“Het was een zware periode, want ineens zag ik mijn moeder bijna niet en voelde ze als een vreemde aan, maar toch ook weer niet.”

Uiteindelijk verhuisde het gezin Fernandez naar Florida om verder te bouwen aan de Canadian Dream. En met succes.

Vader Jorge Fernandez liet na de gewonnen halve finale van Leylah eens te meer blijken dat het gezin hard heeft moet knokken om hun dromen te verwezenlijken.

Op de Canadese televisie reageerde hij desgevraagd wat het voor hem betekent om Canada te vertegenwoordigen. “Echt alles”, reageerde hij vol emotie.”Ik wil hier helemaal geen politiek verhaal van maken, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Fernandez belichaamt de Canadian Dream, Raducanu windt media om haar vinger