Het laatste formule 1 nieuws

Fernando Alonso ambitieus: "Mijn terugkeer was altijd gericht op 2022"

Fernando Alonso ambitieus: “Mijn terugkeer was altijd gericht op 2022”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso moet in zijn eerste jaar na zijn terugkeer vechten om in Q3 te komen. Tijdens de races op zondag is het een harde strijd om in de punten te eindigen. De wereldkampioen van 2005 en 2006 wist op voorhand dat het zo’n jaar zou worden bij Alpine. De blik van de Spanjaard is al gericht op 2022 als de nieuwe reglementen intreden. Veel teams in het middenveld hopen dan dichter bij de topteams te zitten. Zo ook Alonso. “Ik ben tot nu toe zeer tevreden met mijn terugkeer in de Formule 1”, zegt Alonso in een uitgebreid interview met het Spaanse Marca. “De moeilijkheden zijn onderdeel van de leercurve die we voor dit jaar hadden uitgedacht. Wanneer we voor de overwinning kunnen vechten? Als we het goed doen in 2022 al. Toen ik tekende bij Renault wist ik dat we dit jaar zouden strijden om Q3 te halen.”

“Na de eerste races van dit jaar dachten de mensen in Spanje dat ik dit jaar al naar het podium zou kunnen rijden, maar ik wist altijd al dat 2021 een leerjaar zou worden. Dit is een opbouwjaar richting 2022. Laten we afwachten hoe het dan zal verlopen.”

“Mijn terugkeer was altijd gericht op 2022. Dit jaar heb ik mezelf niet echt doelen gesteld. Ik wilde weer gewend raken aan de Formule 1 en heb het erg goed naar mijn zin. Dit jaar is er geen doel. Of ik nu vijfde, achtste of twaalfde word, het maakt me niet zo veel uit.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Fernando Alonso ambitieus: “Mijn terugkeer was altijd gericht op 2022”